MySpace snima film!!! - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      MySpace snima film!!!

MySpace snima film!!!

Ulog je milijun funti, mjesto radnje je Internet, a traži se redatelj novog filmskog megaprojekta MySpacea, Vertiga i Film4 u koji će biti uključeni - svi.

p.h. 06.02.2007 0 komentara

MySpace snima film!!!

MySpace, Film4 i Vertigo Films spremaju se snimiti film težak 1 milijun funti u britanskoj produkciji. Redatelja još traže, i to na MySpaceu, najpopularnijem siteu za socijalno umrežavanje.

Projekt se zove MySpace Movie MashUp, redatelja milijunskog uratka će, u moru kratkih filmova s MySpacea izabrati specijalni žiri, kombinacija celebritya i online glasača, a svi će oni kasnije biti uključeni u projekt tako što će izabirati glumački postav, smjer u kojem će se film razvijati i marketinške strategije za oglašavanje filma.

Natječaj počinje u srijedu, 07.02. na velikom tulumu u Londonu, sudjelovanje je otvoreno za sve Britance iznad 18, bez obzira jesu li profesionalci ili početnici, a filmska frka traje do 27.04. Izbor prijavljenih kratkiša tad će biti sužen na 12 kandidata, a petoro najboljih izabirat će žiri sastavljen od glumica Sienne Miller i Ashley Waters, redatelja Anthonya Minghelle, Nicka Lovea i Kevina Macdonalda, te producenata Stephena Woolleya i Andrewa Macdonalda.


Najavni trailer natječaja

Ipak, o konačnom pobjedniku će odlučiti milijuni glasača, a svi oni će dobiti priliku da rade s redateljem na razvijanju filma, tj. na scenariju – bilo već postojećem u Vertigo produkciji, bilo novom koji će napisati neki od scenarističkih iskusnjara, na naslovu, lokacijama, odabiru glumačkog postava za koji će moći predlagati sami sebe.

Snimanje počinje u listopadu ove godine, a premijera se najavljuje za ljeto 2008. Premda planovi oko distribucije još nisu obznanjeni, film će najvjerojatnije i u kina, putem Vertiga, i online na MySpaceu i na VOD (Video On Demand) servisu.

Komentari

Nema komentara.