Vince Vaughn u sridu!!! - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Vince Vaughn u sridu!!!

Vince Vaughn u sridu!!!

Kada se ne zabavlja s Miss Aniston, Vince se druži s dečkima i samo zbija šale. No, šala je Vaughanov posao, a čini se da mu dobro ide.

s.p. 13.09.2006 0 komentara

Vince Vaughn u sridu!!!

Vince Vaughn krenuo je u autorske vode – producira i nastupa u dokumentarcu, ali bez brige, ništa strašno ozbiljno i angažirano, samo ono što inače radi – zafrkava se. Okupio je kolege, četiri stand-up komičara malo poznata čak i američkoj publici (Ahmed Ahmed, Bret Ernst, John Caparulo i Sebastian Maniscalo) i organizirao turneju po Americi po principu 30 večeri = 30 gaža. Tu je još i nekoliko Vinceovih frendova i partnera iz prijašnjih filmova: Justin Long ('Pazi, lopta'), Keir O'Donnel ('Lovci na djeveruše') te neizostavni Jon Favreau ('Swingers').

Na toj je turneji snimljen dokumentarac dugačkog naslova 'Wild West Comedy Show: 30 Days & 30 Nights - Hollywood to the Heartland', a iako je redatelj filma Ari Sandel, duša filma je Vince koji je okupio ekipu i organizirao turneju koja je i promovirana s njegovim imenom – 'Vince Vaugn's Wild West...'.

Polovica filma sastoji se od snimaka stand-up nastupa s turneje, a ostatak od jednako smiješnih scena u backstageu i skečeva s Vinceom i ekipom. Iako film počinje s Vaughnom, on kasnije ustupa mjesto četvorici zabavljača i pojavljuje se samo u povremenim epizodama, uglavnom kao najavljivač. Voli gledati stand-up nastupe, no radije ih prepušta kolegama. Kada je određivao rutu za turneju Vaughn je došao do ideje da počnu u Hollywoodu i idu do Phoenixa, gdje živi njegov tata. Film i ima obiteljsku crtu te pri kraju filma autori malo zagaze u sentimentalnost, i to kada upoznajemo obitelji i privatni život komičara te obitelji koji su izgubili domove u Katrini.

Film je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Torontu i reakcije su vrlo pozitivne. Zane s Ain't It Cool Newsa naziva ga 'najsmješnijim filmom godine' i tvrdi da je ostao bez daha od smijeha, a The Hollywood Reporter jedino zamjera da je za dokumentarac sastavljen od skečeva film ipak malčice predug (110').

Komentari

Nema komentara.