Bogohulni Wedding Crashersi - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Bogohulni Wedding Crashersi

Bogohulni Wedding Crashersi

Osjetljiva macho srca i još bolesniji military-freakovi totalno poludješe na službeni site 'Wedding Crashersa' na kojem se moglo isprintati lažno Ljubičasto srce.

m.n. 28.07.2005 0 komentara

Bogohulni Wedding Crashersi

Vince Vaughn, Owen Wilson i Christopher Walken na crnoj su listi američke časne i prečasne vojske. Naime, potencijalno odlična komedija koja je od premijere zaradila punih 85 milijuna dolara maltene je izazvala diplomatski skandal.

Razlog: na službenim stranicama ovog naslova, pod rubrikom 'Crasher Kit' koju smo vam nedavno reklamirali u link jetu (zbog odlične ideje za trailer i animiranje publike), sretni su posjetitelji mogli naći i lajnu: 'Print your own purple heart', koja je bila popraćena s rečenicom: 'Da bi dobili ovu stvarcu, neki ljudi moraju pokazati fizičku, mentalnu i spiritualnu snagu popraćenu s feštom od hrabrosti na bojnom polju. Vi, nasuprot tome, morate samo stisnuti žuti gumb ispod'.

Koliko je skandal uzeo maha potvrđuje i činjenica da je na bazični propust i nepoštovanje američke nacije ukazao kongresmen Colorada John T. Salazar koji je smatrao da takvo glupo printanje umanjuje vrijednost medalje.

Kada znamo da je Purple Heart možda najveća od vojnička počast koja se u ime predsjednikovo daje svima koji su poginuli ili pak bili ranjeni u nekim borbama nakon 5. travnja 1917. godine. Svečano ju je ustoličio sam George Washington, a 'Wedding Crashersima' su uz političare bijesne i uvrijeđene poglede dobacivali i vijetnamski veterani koji smatraju da je šala sa smrti ili pak ranjavanjima nedopustiva.

Da se dečkima ipak može čestitati na cinizmu pokazuje poveznica 'Purple Hearta' sa samim naslovom – naime, Vaughn i Wilson glume likove koji upadaju na svadbe ne bi li tamo upoznali kakve ribe. Da bi ih šarmirali koriste svakakve tehnike, pa se u jednoj sceni hvališu i šepure da su zbog časnih borbi osvojili Ljubičasta srca. I dok veterani smatraju da je čak i ta scena uvredljiva, kongresmen još uvijek dopušta takav humor. Njemu je problem samo printanje i korištenje vojnih počasti u marketinške svrhe.

Oko svega se, prema E!Onlineu, na kraju oglasio i glasnogovornik New Line Cineme, distributera: 'Ovo je komedija i rađena je tako da bi bila smiješna. Nije nam bila namjera ikoga uvrijediti niti pak umanjiti nečiju vrijednost. Shvaćamo osjetljivost javnosti na medalju'. Da se ne bi ponovilo, gospodin je Salazar kongresu predložio Stolen Valor Acts koji će svakome tko će iskoristiti bilo koju od vojnih i državnih počasti na vrat natovariti odvjetnike FBI-a.

Sa službenog je sitea filma, kao epilog cijele priče maknut tzv. 'uvredljivi' sadržaj, a političari su likovali porukama tipa:'Neka se ne ponovi' te 'Naši heroji su naši heroji'. Tipično američki, zar ne?
Komentari

Nema komentara.