Hollywoodska burza rada - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Hollywoodska burza rada

Hollywoodska burza rada

Svježe štikle Candace Bushnell, Bardem u doba kolere, Zeta Jones u ulozi transeksualne kabaretske zvijezde, Vince Vaughn Djed Mraz luzer. A vi se snađite...

p.h. 27.02.2006 0 komentara

Hollywoodska burza rada

Romaneskni chick lit predlošci i dalje su vrlo televizična roba. Tako ovih dana ponovno prerađuju Candace Bushnell, kraljicu fikcijskih svijetova u kojima boguje štikla Manola Blahnika. Ovog puta radi se o njenom bestseleru 'Lipstick Jungle' koji će se, ako sve bude teklo glatko, ujesen zavrtiti na NBC – ju. Priča se vrti oko tri udate Njujorčanke u četrdesetima koje su za stepenicu više rangirane od četvorke iz 'Seksa i grada', a kolovođu Bushnelličinog glumačkog tima, Sarah Jessicu Parker u novom serijalu zamijenit će Gina Gershon (naslovna). Zamamna brineta naći će se u ulozi preuspješne, prebogate šefice filmskog studija Wendy Healey, a tko će utjeloviti njene prijateljice Nico O' Neally i Victory Ford, još nije poznato.

Još se jedan književni predložak ovih dana užurbano obrađuje. Riječ je o ekranizaciji romana kolumbijskog nobelovca, Gabriela Garcie Marqueza 'Ljubav u doba kolere'. Roman je objavljen 1985, a bavi se 50 godina odgađanom ljubavi između dvoje nesuđenih, Florentina Ariza i Fermine Daze. Producenti film najavljuju kao najveću ljubavnu storiju na svijetu poslije 'Romea i Julije', a zasad se zna da na scenariju radi Ronald Harwood koji je Oscarom ovjenčan za scenarij 'The Pianista', redatelj je Mike Newell, a u naslovnoj muškoj ulozi naći će španjolski ljepotan Javier Bardem.

Catherine Zeta Jones odglumit će transseksualnu kabaretsku zvijezdu April Ashley u novoj holivudskoj biografiji. Inače, lijepa April je rođena u Liverpoolu kao George Jamieson 1935, a nakon kratkog mornaričkog iskustva i operacije promjene spola u Maroku, vratila se u Veliku Britaniju i postala top model. No 1961, britanska ju je javnost linčovala, a muž pobjegao glavom bez obzira nakon što se otkrilo da je rođena kao muškarac. Zvijezda koja je sreću i mir pronašla u sunčanoj Kaliforniji, gdje i danas živi je sama poželjela da je utjelovi upravo Zeta Jones jer, kako kaže, ona utjelovljuje tračak starog holivudskog glamura, a i vrlo joj nalikuje.

I ekipa iz 'Lovaca na djeveruše', redatelj David Dobkin i glumac Vince Vaughn do grla su u novom projektu jer za Warner Bros. studio rade novu predbožićnu komediju 'Fred Claus' o luzerskom bratu Djeda Mraza. Vince je s ovom komedijicom napravio veliku stvar jer se spekulira da će mu nakon odrađenog posla na račun sjesti 20 milijuna $.

Komentari

Nema komentara.