Haggis, Zwigoff i Macy oko filmskih kaša - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Haggis, Zwigoff i Macy oko filmskih kaša

Haggis, Zwigoff i Macy oko filmskih kaša

Oscarovac Paul Haggis juriša na Busha, Zwigoff režira gerijatrijsku avanturu za Deppa, a William H. Macy po prvi puta okušava se u ulozi redatelja.

p.h. 11.07.2006 0 komentara

Haggis, Zwigoff i Macy oko filmskih kaša

Terry Zwigoff za Deppovu producentsku kuću 'Infinitum Nihil' režira komediju 'Happy Days'. Priča se vrti oko muškarca u trideset i nekoj koji napusti sigurnost svoje nuklearne obitelji i čekira se u starački dom. Tamo upozna baku koja je u završnoj fazi smrtonosne bolesti, pa njih dvoje odlaze na ludi provod. Scenarij je adaptacija istoimenog francuskog romana, a Zwigoff će priču doraditi zajedno sa scenaristom Jerryem Stahlom. Readtelj 'Zlog Djeda Mraza' se ulovio na Deppovu udicu tako što mu je ovaj rekao da njegov opus podsjeća na onaj Hala Ashbya ('Harold and Maude'). Zwigoff se oduševio komplimentom i smjesta prihvatio ponudu.

Davno smo izvijestili kako je Columbia Pictures otkupila prava na ekranizaciju vrućeg publicističkog krumpira iz 2004. 'Against All Enemies', washingtonskih memoara Richarda Clarkea u kojima je autor izravno napao Bushevu administraciju i optužio je da je svojim angažmanom mogla spriječiti napade i zaustaviti Al Qaedu i prije i poslije 11. rujna. Novosti vezane uz tu temu su da se redateljevanja prihvatio oskarovac Paul Haggis ('Fatalna nesreća') koji bi u ulozi bivšeg ministra gospodarstva Paula O' Neila volio vidjeti Vincea Vaughna. Vaughn je Columbiji malkice preskup, pa se zasad o njegovij ulozi samo spekulira. Samog Clarkea će glumiti nešto jeftiniji Sean Penn, saznajemo s Yahooa.

Glumački genij William H. Macy ('Fargo', 'Magnolia') po prvi puta sjeda u redateljski stolac. Naslovnu ulogu u svom debitantskom uratku 'Keep Coming Back' Macy je dodijelio Salmi Hayek, sebi je uzeo manju rolu, a o ostatku casta ni sam nema pojma. 'To je moj redateljski debi, radio sam neku seriju za HBO prije 100 godina, ali ovo će biti pravi film, i to nezavisni, rekao je Macy u intervjuu za ComingSoon. Film je trebao režirati autor priče, Will Alditch, ali kad je vidio koliko je Macy oduševljen, prepustio mu je redateljsku stolicu. Tu navodno fenomenalnu priču koja je sve oborila s nogu i redatelj i pisac zasad skrivaju kao zmija noge, a zna se jedino da su Macyu bile ponuđene dvije uloge u tom filmu: oca ili internista. Otac + Internist. Hmmmm, zvuči kao dobra podloga za thriller.

Komentari

Nema komentara.