Kusturica snima doc o Maradoni - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Kusturica snima doc o Maradoni

Kusturica snima doc o Maradoni

Vijest koja će uznemiriti sve desničarske nogometne frikove u Hrvata: Emir Kusturica snima film o jednom od najvećih nogometaša svih vremena – Diegu Armandu Maradoni.

t.r. 23.02.2005 0 komentara

Kusturica snima doc o Maradoni

Središnja priča dugometražnog dokumentarnog filma o Diegu Armandu Maradoni, vjerojatno najslavnijem nogometašu svih vremena, počinje snimanjem scena na obiteljskoj proslavi rođendana Maradonine kćeri. Snimanje počinje 18. ožujka u argenitnskom glavnom gradu Buenos Airesu, a u redateljskoj će stolici, po izričitoj Maradoninoj želji, sjediti Emir Kusturica – objavio je beogradski dnevnik 'Večernje novosti'.

'Bit će to, koncepcijski, dosta složen film. Koristit ću obilje dokumentarnog materijala. Naravno, ne onog kojim se služe tabloidi, već s utakmica. Osnovna ideja je da se rasvijetli neostvarena Maradonina želja o obiteljskoj harmoniji. Radit ćemo u tri-četiri etape, a u svakoj od njih dolazit ćemo do prijelomnih točaka njegovog života i karijere. Snimat ćemo i u Napulju, Barceloni, na Kubi, na svim mjestima gde je njegov život bio jedno, a danas je sasvim drugo.' - izjavio je za 'VN' Kusturica.

Jedna od Kusturičinih namjera je da tijekom slijedećih pet mjeseci 'pronađe i vrati' istinsku ideju o Maradoni. Prema njegovim riječima, to sigurno neće biti lako, jer je Diego 'okružen atmosferom linča, koju stvaraju surovi tabloidi'. Emir smatra da je istina je da je Maradona skandalmajstor, ali i da 'to ne znači da prema njemu treba primenjivati principe linča koji potiskuju ono što u Maradoni valja, a toga je više'.

Posebno je zanimljivo da će u filmu 'glumiti' i kubanski diktator i dugogodišnji Maradonin prijatelj Fidel Castro. Kao što znate, Diego je često bježao na Kubu kako bi pobjegao od tabloida, posebno u vrijeme dok se pokušavao skinuti s kokaina. Pred Emirovim kamerama bi se trebali pojaviti zajedno, i to 24. ožujka. Zaljubljenike u nogomet će sigurno zanimati i činjenica da će se u docu pojaviti i Brazilac Ronaldinho, po mnogim jedini istinski Maradonin nasljednik.

Činjenica je da 'mali zeleni' u Hrvatskoj, kao i širom svijeta, ima gomilu štovatelja. Kako su većina zagriženih nogometnih fanatika prilično ksenofobična, sigurno Diegu nikada neće oprostiti što dokumantarac o njemu snima 'neki tamo Srbin'. No, 'ko ih jebe – ostali ljubitelji dobrog filma koji se ne zamaraju glupostima zasigurno jedva čekaju da nam doc aterira u kina.

Komentari

Nema komentara.