Kung Fu Panda natukla se Annieja - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Kung Fu Panda natukla se Annieja

Kung Fu Panda natukla se Annieja

Uz pomoć kung fua Kung Fu Panda je na nagradi Annie potukla favorite kao što su slatki robot Wall*E i Bashir koji pleše valcer.

s.p. 02.02.2009 0 komentara

Kung Fu Panda natukla se Annieja

Veliko iznenađenje na 36. (animatorskim) Annie nagradama - apsolutni pobjednik je 'Kung Fu Panda'. 'Panda' je pobijedila u ukupno 11 kategorija, uključujući i one glavne. Nagrađen je za najbolji dugometražni crtić, redatelja, scenarij, glumca/sinkronizatora (Dustin Hoffman), storyboard, animaciju likova, pa čak i za glazbu. Skladatelj Hans Zimmer trijumfirao je tako i nad uglednim Maxom Richterom koji je bio hvaljen za originalnu glazbu u 'Valceru s Bashirom'. No, 'Valcer s Bashirom' i 'Wall-E' su najveći gubitnici ovih nagrada jer nisu dobili nijednu nagradu, iako su inače dobili dosta ostalih nagrada i u zajedničkoj konkurenciji s igranim filmovima. 

'Panda' ima još više nagrada ako joj pribrojimo i 4 kipića Annie za TV produkciju 'Secrets of the Furious Five' koja je direktni spinoff (obrada) 'Kung Fu Pande'. Za nagradu Annie inače glasuje ekipa iz animatorske industrije, a smatra se i dobrim prediktorom za Oscara - samo jednom u povijesti dobitnik Annie za najbolji dugi crtić nije osvojio istu kategoriju i na dodjeli Oscara.
 
Svečanost Annie je vodio glumac koji je utjelovio 'Spužva Boba', Tom Kenny, a pojavio se i Billy Crystal koji je najavljivao Pixarovog Johna Lassetera koji je dobio specijalnu nagradu Winsor McCay. S tom nagradom su nagrađeni i kreator 'Beavisa i Buttheada' Mike Judge, te otac Wallacea i Gromita, Nick Park. Parkov crtić je također jedan od laureata, 'Wallace & Gromit: A Matter of Loaf and Death' je proglašen najboljim kratkim crtićem, a najbolje DVD izdanje je 'Futurama: The Beast with a Billion Backs'. Popis svih nagrada možete vidjeti na službenoj stranici Annie ovdje, a na Oscarima ćemo vidjeti ima li 'Panda' snage da pobijedi i u toj posljednjoj borbi.

Komentari

Nema komentara.