Disney nogirao Annie - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Disney nogirao Annie

Disney nogirao Annie

Najpoznatija hollywoodska nagrada za animirani film ostala je bez podrške dva najveća studija za animaciju - Disneya i Pixara.

z.m. 25.08.2010 0 komentara

Disney nogirao Annie

Glasnogovornik Disneya i Pixara (koji su u istom vlasničkom paketu) objavio je da ta dva studija više neće surađivati ni podržavati dodjelu nagrada Annie jer su nezadovoljni načinom na koji se biraju dobitnici. Naime, za dobitnike mogu glasati članovi organizacije ASIFA, a to članstvo se kupuje i tako je dostupno svima, za razliku od primjerice Oscara, za koje glasaju članovi Filmske akademije koji se odabiru posebnom procedurom među filmskim djelatnicima.  

Dakle, od ove godine Disneyevi i Pixarovi filmovi neće se natjecati za nagradu Annie, što u konačnici možda i nije loša stvar jer će njihovo odsustvo stvoriti prostora za promociju manjih studija i nezavisnih filmova. A kada se pogledaju svote koje na kino blagajnama zgrću Disney/Pixar produkcije posve je jasno da im nagrade nisu potrebne kao dodatna promocija.

Nagrade Annie prethode Zlatnim globusima i Oscarima i obično su dobar pokazatelj kome će otići nominacije u animiranim kategorijama.

Komentari

Nema komentara.