Annie, animirana Oscarova sestra - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Annie, animirana Oscarova sestra

Annie, animirana Oscarova sestra

Proglašene su nominacije za 35. nagradu Annie, glavni suparnici su 'Juhu-hu' i 'Divlji valovi'. Tko će razočaran podivljati, a tko vikati: Ju-hu!

s.p. 04.12.2007 0 komentara

Annie, animirana Oscarova sestra

Nakon prednominacija za animirane Oscare, objavljene su i nominacije za Annie nagrade, koje organizira i dodjeljuje holivudska podružnica ASIFA-e. Iako na našu žalost većinu filmova iz svih tih kategorija ne možemo nigdje vidjeti (osim preko satelitske i Interneta), već smo upoznali filmove iz prestižne kategorije dugometražnog animiranog filma. Uz crtane hitove koje smo gledali u kinu ('Juhu-hu', 'Simpsoni film', 'Divlji valovi'), nedavno smo na Animafestu mogli vidjeti Pčelin film i 'Perzepolis', tako da domaći crtanoljupci mogu prosuditi kome bi trebao pripasti Annie.

Među tim filmovima vodi 'Juhu-hu' s čak 13 nominacija, a slijede ga 'Divlji valovi' s 10. 'Pčelin film' ih ima 5, a 'Simpsoni film' i 'Perzepolis' 4. Ukratko, na vrhu se borba bori između 'Juhu-hua' i 'Divljih valova', što neki već nazivaju reprizom prošlogodišnjeg dvoboja, kada su se također sučelili jedan Pixarov film ('Auti') i jedan film o pingvinima ('Ples malog pingvina'). Osim po hvalospjevima kritike, 'Juhu-hu' vodi po broju nominacija za sinkronizaciju - ima tri nominacije za svoje glumce (Janeane Garofalo, Ian Holm, Patton Oswalt), naspram 'Simpsona' (Julie Kavner) i 'Pčelinog filma' (Patrick Warburton) s jednom.


Trailer za 'Transformers: The Game'

Za animirane efekte nominiran je i 'Spiderman 3', a animacija se nagrađuje i u videoigrama koje su sve rađene prema filmovima - 'Ratatouille', 'Avatar: The Last Airbender The Burning Earth', 'Bee Movie Game' i 'Transformers: The Game'. Od videoizdanja u igri su samo 'Doctor Strange' i 'Futurama: Bender's Big Score', kojeg bi i ovdje rado vidjeli mnogi fanovi 'Futurame'.

Winsor McCay nagrade za doprinos animaciji dobit će povjesničar i filmaš John Canemaker, Disneyev crtač Glen Keane i kreator crtića 'Ren and Stimpy' John Kricfalusi. Ostali dobitnici će biti proglašeni na svečanosti dodjele, u petak 8. veljače 2008., a dotad se zna samo tko su najveći gubitnici. Naime, samo s jednom nominacijom (za redatelja) završio je 'Shrek Treći', a s jednom dizajnerskom nominacijom završio je i razglašeni 'Beowulf'. Hm, možda i ASIFA još nije sigurna spada li 'Beowulf' u animirane ili u igrane filmove...

Komentari

Nema komentara.