'Deset zapovijedi' su zakon - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      'Deset zapovijedi' su zakon

'Deset zapovijedi' su zakon

...a jedanaesta glasi: snimaj kršćanske filmove i trudi se dostići popularnost 'Pasije', tako da dugo živiš i dobro ti bude na Zemlji.  

s.p. 27.08.2007 0 komentara

'Deset zapovijedi' su zakon

Ponovno je snimljeno 'Deset zapovijedi' – ali umjesto visokobudžetnog spektakla u stilu izvornika Cecila DeMillea, novih 'The Ten Commandments', nova je verzija realizirana tehnikom CGI animacije. Sve to skupa možda i ne bi bila prevelika vijest da iza projekta ne stoji Promenade Pictures, tvrtka specijaliziranu za filmove kršćanskog sadržaja, a koju je osnovao Frank Yablans, predsjednik Paramounta 70-tih i MGM/UA  u doba 80-tih.  

Yablans, koji vjeruje da je u Božjoj misiji približavanja Boga ljudima, posvetio se produkciji filmova kršćanskog sadržaja, i ima vrlo ambiciozne zamisli. Pod vodstvom šefice znakovita imena - Cindy Bond, Promenade će godišnje distribuirati 4 do 6 filmova vrijednih 5 do 20 milijuna dolara. Bondica je izjavila da da im je namjera proizvoditi ono što će obitelji iz cijelog svijeta moći zajednički gledati, te je zajednički nazivnik svih produkcija Promenadea 'obiteljska zabava'.

Za reklamu 'Deset zapovijedi' pobrinut će se Motive Marketing, koji je izgurao i 'Pasiju', a radio je i na kampanji za drugi prokršćanski film, 'Narnijske kronike'. Motive je tako na službenom sajtu filma već uplanirao glazbene spotove iz filma, kviz sa biblisjskim pitanjima i - šalabahter za lako pamćenje 10 zapovijedi, jer prema anketi koju je proveo USA Today, čak 60% Amerikanaca ne zna nabrojati ni njih 5.

Ovaj film je samo prvi u serijalu od 12 Promendaovih filmova, nazvanih 'Epske priče iz Biblije', a slijedit će ga, logično - 'Noina arka'. Uz Božju pomoć, 'Deset zapovijedi' će premijeru imati već 26. listopada, a novosti i najave predstojećih filmova očekujte na sajtu Promenade Pictures ovdje.

Komentari

Nema komentara.