Burtonova noćna mora u novom, 3D ruhu - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Burtonova noćna mora u novom, 3D ruhu

Burtonova noćna mora u novom, 3D ruhu

Burtonova 'Predbožićna noćna mora' dobila je svoju 3D inačicu, a premijerno je prikazana za upravo minuli Halloween.

m.k. 02.11.2006 0 komentara

Burtonova noćna mora u novom, 3D ruhu

Da celuloidna vrpca skiva još neotkrivene svjetove uvijek i iznova nam pokazuje Tim Burton, koji ima tendenciju spajanja bizarnoga i romantičnoga, a to je kombinacija na koju rijetko tko ostaje imun. Povezivanje Božića i Halloweena navodno mu je palo na pamet promatrajući kako u jednome supermarketu rekvizite za Noć vještica zamijenjuju božićni ukrasi. 'Predbožićna noćna mora' tako funkcionira kao ultimativni dokaz da se suprotnosti privlače.

Riječ je o animiranom filmu kojeg je Burton snimio s redateljem Henryjem Selickom ('James i divovska breskva') po prvi puta rabeći stop animaciju tijekom cijeloga igranoga filma, a sve upotpunjeno specijalnim efektima (nominiranima za Oscara). Na 13. obljetnicu filma Disney je u suradnji s Industrial Light & Magic izdao 3D verziju filma koja je svoju premijeru imala pred nekoliko dana. Zanimljivo je da je i verziju iz 1993. trebao producirati Disney, no prebacio ju je u svoju podružnicu Touchstone Pictures pod izlikom da je film 'premračan za djecu'.

3D Nightmare Before Christmas

Novu je verziju popratilo izdavanje albuma s glazbom Dannyja Elfmana (koji je dao glas Jacku u pjesmama) i to na dva diska. Osim scorea, na disku će biti objavljene Elfmanove još neobjavljene demo snimke, kao i najpopularnije pjesme iz filma u izvedbi Fall Out Boya, Fione Apple, Panic! At the Disco i Marilyna Mansona.

Mjuzikl, ljubavna priča, priča o duhovima i blagdanski film. Nije ni čudno da je Burtonova 'Noćna mora' stekla horde obožavatelja, čak i kultni status pa se tako u holivudskom El Capitan Theatreu prikazuje redovno svakoga Halloweena već trinaestu godinu za redom. A kako broj obožavatelja ni u našim krajevima nije zanemariv, možda se netko od distributera sjeti i otkupi 3D verziju filma za kinodistribuciju. Ako ne za minulu Noć vještica, onda bar za Božić.    

Komentari

Nema komentara.