Alisa u zemlji čudesne gledanosti - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Alisa u zemlji čudesne gledanosti

Alisa u zemlji čudesne gledanosti

Burtonov 3D film prestigao je velikog 'Avatara' i ima najbolje 3D kino otvaranje u povijesti!

s.p. 09.03.2010 5 komentara

Alisa u zemlji čudesne gledanosti

'Alisa u zemlji čudesa' u američkim i svjetskim kinima postiže čudesne rekorde! Film ima najbolje vikend otvaranje za jedan 3D film, te je s 116 milijuna dolara nadmašio 3D 'Avatar' koji je prvi vikend prikazivanja ostvario 'samo' 77 milijuna. 'Alisa' je tako u tri dana zaradila više od ukupne zarade bilo kog filma iz 2010., a ima i najbolje vikend rezultate u IMAX-u. Burtonova bajka je na listi najuspješnijih kino premijera šesta, a rekord još uvijek drži 'Vitez tame' koji je svoj prvi vikend zaradio 158 milijuna.

Istovremeno, 'Alisa' uzima gledatelje 'Avataru' jer nema dovoljno dvorana za 3D projekcije pa se tako smanjuje i broj projekcija 'Avatara'. Istraživanja pokazuju da su 39% gledatelja 'Alise' djeca i njihovi roditelji, a preko polovice gledatelja su žene i mlađi od 25. Razlog zašto neki od njih hrle u kina je možda i u tome da se u nekoliko lanaca kina spominjao bojkot filma jer je Disney najavio rano izdavanje DVD-a s 'Alisom' zbog čega su vlasnici kina poludjeli.

U svakom slučaju, 'Alisa' je izišla u kino i publika rado gleda ovaj Disneyev film s popularnim likovima, pa je darkerskom redatelju Burtonu ovo najuspješniji film karijere. Njegov prijatelj Depp (koji glumi Ludog Klobučara) ima iskustva s takvim blockbusterima - ipak je on igrao u trilogiji 'Pirata s Kariba'. A studiji zadovoljno trljaju ruke jer se pokazuje da su 3D filmovi - još uvijek u trendu!

Komentari
A: johnny08 11.03.2010 Pogledaj profil

Zašto film ne igra u Rijeci?? Zašto je Cinestar tako jadan??? Pridružujem se ostalima s istim pitanjima...

A: pogled 11.03.2010 Pogledaj profil

film još uvijek ne igra U Rijeci, kaka žalosno i jadno.
Srami se CINESTAR!!

A: Tea 10.03.2010 Pogledaj profil

Napokon da su ljudi shvatili da je Tim Burton genijalac nad genijalcima!

A: pluton 09.03.2010 Pogledaj profil

Naravno kad je IMAX maknuo Avatar... Čudna računica.

A: Christiana 09.03.2010 Pogledaj profil

Sve je to jako lijepo, osim što je SRAMOTA NAD SRAMOTAMA da u Rijeci "Alisa" još nije zaigrala! Počinjemo se pitati da li uopće hoće s obzirom da će ovo biti drugi tjedan da zaobilazi riječko kino. A da nemamo CineStar multipleks s 8 dvorana, od čega dvoranu posebno namijenjenu za 3D projekcije, ne bih a rekla....