Emmy u znaku starih suparnika - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Emmy u znaku starih suparnika

Emmy u znaku starih suparnika

Emmyji su televizijska posla u kojima vladaju - 'Televizijska posla'! A za nominacije u drami obratite se 'Momcima s Madisona'.

s.p. 17.07.2009 1 komentara

Emmy u znaku starih suparnika

Kao i na prethodnim Emmyjima, u kategoriji komične serije dominiraju 'Televizijska posla' ('30 Rock'), a među dramskim serijama vladaju 'Momci s Madisona' ('Mad Men'). 'Televizijska posla' imaju rekordne 22, a 'Momci s Madisona' 16 nominacija, a zanimljivo je da obje serije ima čak četiri od pet nominacija za najbolje scenarije u dramskoj ('Momci s Madisona') i humorističnoj kategoriji ('Televizijska posla'). Konkurencija im je uobičajena, od drama su nominirane hit serije kao što su 'Izgubljeni', 'Dr. House' i 'Dexter', a među komedijama za nagrade se bore još i 'Svita' ('Entourage') i 'U uredu'.

Veliko iznenađenje je serija 'Novozelanđani u New Yorku' ('Flight of the Conchords') koja nije jako poznata u Americi, ali je uspjela izboriti glavne nominacije za najbolju seriju i najboljeg komičnog glumca. S druge strane, hvaljeni 'Okus krvi' ('True Blood') ipak nije dobio nijednu od glavnih nominacija, iako je popularan i kod publike i kritike. Svoje prve nominacije dobili su i 'Trava' ('Weeds') i 'Kako sam upoznao vašu majku' ('How I Met Your Mother'), a prvi put je nominirana i Toni Collette, i to za 'Tarin svijet' ('United States of Tara') koji u kolovozu ima premijeru na hrvatskom HBO-u.


'Tarin svijet' ('United States of Tara') je još jedan projekt scenaristice Diablo Cody.

Izmjenom pravila proširen je broj nominacija u glavnim kategorijama (s 5 na 6!), i to bi trebalo omogućiti veću raznolikost, kao što je to učinila i Filmska akademija s Oscarima. To je vjerojatno pomoglo crtiću 'Family Guy' koji je postigao veliki uspjeh i nakon gotovo pola stoljeća (i 'Obitelji Kremenko' 1961.), ušao u anale kao druga animirana serija koja ima nominaciju za humorističnu seriju! 

Među nominiranim glumcima je obično sve po starom, za kipić se bore dramski glumci kao što su Hugh Laurie i Jon Hamm, te komičari Steve Carell, Tina Fey i Julia Louis-Dreyfus. TV film 'Gardens' s Jessicom Lange i Drew Barrymore postigao je ogromnih 17 nominacija, a HBO je još uvijek najveći među TV mrežama - ima ukupno 99 nominacija, a slijede ga NBC (67), ABC (55), CBS (49) i Fox (42). Dodjela 61. Emmyja održat će se 20. rujna u Nokia Theatreu u Los Angelesu, uz prijenos na CBS-u. Popis svih nominiranih možete downloadati na linku ovdje.

Komentari
A: matea 17.07.2009 Pogledaj profil

house ima samo 3 nominacije.
a svi koji su se ikad barem pojavili na setu 30 rock su nominirani.
jadno.