Emmyji otišli luđacima - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Emmyji otišli luđacima

Emmyji otišli luđacima

Završili su još jedni Emmyji - američki 'televizijski Oscari'. Iz trosatnog spektakla kao apsolutni pobjednik izašli su 'Luđaci'. 

s.p. 22.09.2008 0 komentara

Emmyji otišli luđacima

60. dodjela Emmyja održana je u Los Angelesu, a na žalost hrvatskih gledatelja, većina nagrađenih serija još se ne emitiraju na našim televizijama, te ih mogu vidjeti samo pretplatnici kabelskih mreža.

Veliki pobjednik u kategoriji dramskih serija je serija 'Mad Men', koja se ne bavi pravim luđacima, nego prikazuje karijeru i privatne živote djelatnika reklamne industrije u Americi 60-tih godina. Ta serija je tako donijela Emmyje i kablovskoj televiziji AMC, koja postaje sve ozbiljnija konkurenciji nekad posve superiornom HBO-u. Ipak, i HBO ima svog laureata - seriju 'John Adams', koja je dobila nagradu kao najbolja miniserija. Riječ je o epskoj povijesnoj drami o jednom od utemeljitelja Amerike, a kipić je pokupio i izvršni producent serije, Tom Hanks. Drugu godinu zaredom je najbolja humoristička serija '30 Rock', koja je pokupila čak 7 Emmyja.


Isječak iz serije 'Mad Men'

Veterani Glenn Close i Alec Baldwin dobili su i glumačke nagrade, Close za ulogu bezobzirne odvjetnice u dramskoj seriji 'Damages', a Baldwin za najbolju komičnu ulogu u '30 Rocku'. Najbolji dramski glumac je Bryan Cranston, koji u 'Breaking Badu' glumi smrtno bolesnog nastavnika koji se odaje kriminalu kako bi uzdržavao hendikepirano dijete i trudnu suprugu. Za sporedne uloge u komediji nagrađeni su Jeremy Piven ('Entourage') i glumica Jean Smart ('Samantha Who?'), dok su za sporedne dramske uloge Emmyje dobili Dianne Wiest za 'In Treatment', te glumac slovenskog porijekla Željko Ivanek ('Damages').

Popis svih nagrađenih možete pogledati ovdje, a mi se nadamo da ćemo sve te serije vrlo brzo moći vidjeti i na našim malim ekranima.

Komentari

Nema komentara.