Povratak...živih mrtvaca - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Povratak...živih mrtvaca

Povratak...živih mrtvaca

Evo zore, evo dana, evo...novih Romerovih živih mrtvaca! A nakon novog filma Romero oživljava mrtve i u dva nova romana.

s.p. 15.04.2009 0 komentara

Povratak...živih mrtvaca

Dok Georgea Romera drži zdravlje, on ne ide u penziju nego nastavlja stvarati nove zombije. Kao što i najavili, njegov posljednji film o zombijima smješten je na otok, pa se pričalo da će naslov novog djela biti 'Otok živih mrtvaca'. Ipak, čini se da bi netom dovršeni film mogao zadržati radni naslov '...of the Dead' ('...živih mrtvaca'). Nakon 'Noći..', 'Zore..', 'Dana..', 'Zemlje..' i 'Dnevnika..' živih mrtvaca, Romero je izgleda odustao od smišljanja efektnih naslova i za šesti nastavak ostavio samo zombije u naslovu. Zlobnici kažu da bi naslov Romerovog filma trebao biti 'Franšiza je mrtva', no ako su horori sve popularniji kod publike, zašto bi Romero odustao od snimanja solidnih hororaca?

Stoga je stari majstor ove godine dovršio još jedan nastavak nakon 'Dnevnika živih mrtvaca' iz 2007. Prve glasine govorile su da je novi film direktni nastavak 'Dnevnika..', ali sada stižu vijesti da je glavna veza s tim filmom ta što se radnja zbiva u vrijeme nakon događaja iz prethodnika. Zombiji preplavljuju svijet, pa se i stanovnici izoliranog otoka moraju boriti sa napadima živih mrtvaca. Lideri te zajednice nadaju se da će pronaći lijek koji će njihovi pokojne rođake vratiti u ljudsko stanje, pa nastaju sukobi oko toga da li sve pokojnike treba uništiti ili sačuvati.

Ni nakon snimanja još jednog filma George Romero ne miruje. Filmaš je u završnim pregovorima s njujorškim izdavačem Grand Central Publishing. I ne, ne dogovara filmsku adaptaciju nekog zombi romana već planira sam napisati dva originalna romana sa živim mrtvacima. Možda nije pisac po profesiji, ali tko je drugi pozvaniji da piše o zombijima nego 'kum' filmskih zombija koji je osobno pisao scenarije za svoje filmove. Prvi roman pokušat će objasniti kako i zašto je nastala epidemija zombija, a u javnosti bi se trebao pojaviti 2010., nakon čega bi trebao slijediti drugi nastavak. Hm, još da se sjetimo - tko bi to mogao adaptirati na film?

Komentari

Nema komentara.