Stephen King u kandžama filmaša - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Stephen King u kandžama filmaša

Stephen King u kandžama filmaša

Steven King je uvijek u Hollywoodu imao dobru prođu, a sad se njegova djela prekrojavaju na tri terena, u radionici Håfströma i Romera te mesnici Elija Rotha.

p.h. 09.03.2006 0 komentara

Stephen King u kandžama filmaša

Stephen King, jedan od najkomercijalnijih pisaca današnjice, autor kultnih filmskih predložaka kao što su oni za 'Djecu kukuruza', 'Carrie' Briana De Palme iz 1976, Kubrickov 'Shining' iz 1980, 'Misery' Roba Reinera iz 1990., 'Iskupljenja u Shawshanku' Franka Darabonta iz 1994. i mnogih drugih ponovno će na filmska platna, i to s tri filma.

Mikael Håfström, čije se šupljikavo čudo 'Fatalni preljub' upravo vrti u našim kinima, za Dimension Films snima '1408' prema kratkoj priči Stevena Kinga koju su adaptirali Scott Alexander i Larry Karaszewski. John Cusack će glumiti istražitelja paranormalnih zbivanja koji se upliće u vrtlog čudnih događaja nakon što se čekira u sobu 1408 hotela Dolphin. Hotel, paranormalno, Cusack... Zvuči poznato? Producenti su očito odlučili iskoristiti potencijal koji je glumac nabio u Mangoldovom 'Identitetu' iz 2003.

Ista produkcijska kuća priprema još jednu ekranizaciju popularnog horor klasika, i to njegovog zadnjeg romana 'Cell' koji je posvetio Georgeu A. Romeru, a režiranje je povjereno Tarantinovom gojencu, Eliju Rothu koji će se posla prihvatiti čim zgotovi 3. dio krvlju ispunjenog 'Hostela'. U 'Cellu' se King vratio svojim spisateljskim korijenima, apokaliptičnim hororima, i to s pričom u kojoj misteriozni puls odaslan putem mobitela pretvara njihove vlasnike u krvoločne zombije ubojice. Na spisku imena potencijalnih scenarista spominje se i ono Rothovo.

King je prije par godina jedva preživio pad u četri metra duboku provaliju nakon što je na njega naletio vozač Buicka koji je htio izbjeći rotvajlera na cesti, što i ne bi bilo čudno da pisac, poznat po tome što smatra da je dobri tekstovi dolaze iz nesvjesnog, nedugo prije nesreće nije završio roman 'From a Buick 8' u kojem junak pogiba u automobilskoj nesreći, a prema kojem otac svih zombija Romero trenutno snima istoimeni film.

Komentari

Nema komentara.