Zombiji nikad ne umiru - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Zombiji nikad ne umiru

Zombiji nikad ne umiru

Povodom 40. rođendana 'Noći živih mrtvaca' podsjećamo vas da je George A. Romero još živ i aktivan. Ako treba, pronaći će zombije i u moru.

s.p. 01.10.2008 0 komentara

Zombiji nikad ne umiru

Sretan ti rođendan, 'Noći živih mrtvaca'! Evo, danas se napunila 40. godina od premijere filma Georgea Romera koji je postao sinonim za dobar film o zombijima. Imao je ogroman utjecaj na autore hororaca, pa je i njegov suradnik Tom Savini, koji je radio specijalne efekte i glumio u Romerovim filmovima, 1990. napravio obradu 'Noći' koja je na kritičarskoj listi najboljih rimejka horora.

No, i sam Romero je stalno snimao, nakon uspješne 'Noći' snimio je još i 'Zoru..', 'Dan..', 'Zemlju..' i ostale varijante filmova o živim mrtvacima. Zadnji rad bio je 'Dnevnik živih mrtvaca' koji se kritički osvrće na prevladavajuću kulturu realityja i blogova. Naš stari poznanik, stručnjak za loše filmove Michael Adams, na svom sajtu je objavio intervju s Romerom u kojem 68-godišnji redatelj najavljuje nove filmove o zombijima. 


'Noć živih mrtvaca', r: George A. Romero, cijeli film na YouTubeu.

Romero je prvo izjavio da će film biti svojevrsni nastavak 'Dnevnika' koji će pratiti sudbinu nekoliko likova koji se nađu na otoku gdje ih je namamio netko s Interneta, lažno ih uvjeravajući da je riječ o sigurnom području. Nedavne vijesti stigle su od producenta Nicolasa Chartiera, koji je izjavio da u Torontu počinje snimanje filma koji neće biti nastavak 'Dnevnika', ali će ipak imati (žive) mrtvace u naslovu. A kakvi će ovo zombiji biti? E, pa umjesto polaganog hodanja sada će polagano plivati, hvatati ljudima noge, trgati ih i jesti, kao što to radi njihova suhozemna braća.

Ako vam to zvuči urnebesno, i treba – sljedeći Romerov film u planu je također najavljen kao horor komedija. Romero ga ukratko uspoređuje s crtićem o Kojotu i Ptici Trkačici – samo što su u glavnim ulogama zombi i čovjek. Jedva čekamo odsječene glave, razasuta crijeva i ostale zabavne scene...

Komentari

Nema komentara.