George Romero snima Dnevnik mrtvih - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      George Romero snima Dnevnik mrtvih

George Romero snima Dnevnik mrtvih

Nakon noći, zore, dana i zemlje mrtvih, neumrlih i poluživih, otac B horora odlučio se ufilmiti vlastiti Dnevnik. Tema? Mrtvaci, naravno.

p.h. 25.08.2006 0 komentara

George Romero snima Dnevnik mrtvih

Nakon noći, zore, dana i zemlje mrtvih, neumrlih i poluµivih, otac B horora odlučio se ufilmiti vlastiti Dnevnik. Tema? Mrtvaci, naravno.

Šezdesetogodišnji zombie djedica George A. Romero opet jaše. Redateljsku palicu usmjerio je na novi projekt ''George A. Romero''s Diary of the Dead'', a scenarij za isti već se duže vrijeme kuha u redateljevoj glavi.

Priča se oslanja na redateljeve filmove iz mrtvačkog opusa koji je započeo 1968. s ''Noći živih mrtvaca'', te se nastavio sve do relativno uspješne ''Zemlje mrtvaca'' iz 2005., a osim novotarija koje se uglavnom tiču upotrebe novih tehnologija (mobitela, dlanovnika i sl.), scenarij Romerovog dnevnika sadržavat će i Blairwitch moment: skupina studenata odlazi u šumu snimati horror, a tamo ih dočeka ergela zombija. Kad koljačina počne, marljivi studenti uzimaju kamere ne bi li snimili neumrle.

Prošlo je više od dva desetljeća otkako je Romero snimio nezavisni film po svom ćefu, a odluka o snimanju dnevnika je pala kad se redatelj nedavno požalio svom partneru Peteru Grunwaldu iz Romero-Grunwald Productions kako je već frustriran od rada unutar sistema. Snimanje počinje u listopadu u Torontu.

Na žalost, kako sada stvari stoje, prebolesni scenarij Romera i Briana Coopera za horor mjuzikl ''Diamond Death'', poslasticu kojom nas je Romero mamio davne 2004. nikad neće ugledati svjetlo dana jer film nije mogao naći financijere, a najavljeni ''From a Buick 8'' koji zombie djedica pravi prema scenariju Stevena Kinga već duže vrijeme hibernira u statusu predprodukcije, pa je i njegova sudbina pod upitnikom.

Komentari

Nema komentara.