Holivudski gaćotres: Dracula, zombiji i vinsko Zlo - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Holivudski gaćotres: Dracula, zombiji i vinsko Zlo

Holivudski gaćotres: Dracula, zombiji i vinsko Zlo

Universalovi zubotehničari bruse sjekutiće za novog Draculu, Romerovi zombiji navlače dnevni outfit, a Wes Craven 'kuha' vinski horor.

p.h. 18.07.2006 0 komentara

Holivudski gaćotres: Dracula, zombiji i vinsko Zlo

Ne tako davno izvijestili smo vas o namjerama producenta Jana De Bonta da snimi nastavak originalnog Dracule prema scenariju renomiranog svjetskog drakulologa Iana Holta, a kojeg su odobrili potomci Brama Stokera. Utrka 'tko prvi, njemu Drakula'' se nastavlja, a u planu je tzv. prequel, saznajemo s Comingsoon.neta. Naime, Universal je otkupio prava na scenarij Matta Sazzame i Burka Sharplessa 'Dracula Year Zero' koji, pogađate, otkriva porijeklo i 'pravu' povijest krvopije Vlada prikazujući ga kao junaka sa slabim točkama, razapetog između ljubavi, magije i rata (nastrane prehrambene navike ne spominju). Još nije poznato je li dinastija Stoker dala zeleno svjetlo i ovoj verziji, ali to nije ni bitno s obzirom da je original Toda Browninga iz 1931. već u posjedu Universala.

No, Drakula nije jedini freak kojeg je ovih dana zasvrbjelo, i zombiji su nenadano ožednili, pa je i kultni horor 'Day Of the Living Dead', treći dio 'Mrtvačke trilogije' horror majstora Georgea A. Romera nedavno je otišao u reciklažu, javlja Empire online. Ving Rhames se vraća dužnostima istrebljivača zombija koje je obnašao u 'Zori živih mrtvaca' Zacka Snydera, a ovaj put društvo će mu praviti Mena Suvari i Nick Cannon. Još se ne zna da li će remake pratiti originalni Romerov scenarij iz 1985. u kojem znanstvenike i vojnike zarobljene u bunkeru napada horda zombija, ali vrlo je vjerojatno da će biti sličan. Režije se prihvatio Steve Miner ('Halloween H2O’) a scenarija Jeffrey Reddick.

Producentska kuća Craven/Maddalena otkupila je scenarij Briana Sievea ('Bogeyman 2') za horor 'Ambrose Fountain'. Priča se vrti oko uspješnog vlasnika vinograda u pitoresknom krajoliku kalifornijske Napa doline koji otkriva da se ispod nasada loze na njegovom posjedu skriva mračna tajna zakopana stotinama godina. Wes Craven i suradnica Marianne Maddalena bacaju se u potragu za redateljem.  Naš prijedlog: Alexander Payne s Giamattijem u naslovnoj?

Komentari

Nema komentara.