Princ od Bel Aira je kralj blagajni - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Princ od Bel Aira je kralj blagajni

Princ od Bel Aira je kralj blagajni

Kina se najviše uzdaju u popularnost Willa Smitha, a Bale i Downey su također junaci blagajni. Zvijezda Toma Cruisea blijedi, ali dolazi mu zamjena.

s.p. 05.01.2009 0 komentara

Princ od Bel Aira je kralj blagajni

Izdavačka kuća Quigley objavila je listu najunosnijih glumaca 2008., a pobjednik je Will Smith. Will je nakon Sidneya Poitiera drugi crni glumac koji je osvojio prvo mjesto na listi na koju se dolazi putem ankete, a ne preko stvarne zarade filmova. Tako je Smith u prošloj godini s filmovima 'Hancock' i 'Seven Pounds' osvojio 271 milijun dolara, a drugi na listi, Robert Downey Jr., ima filmove sa zaradom od čak 567 milijun dolara. S 530 milijuna dolara zarade u Americi može se pohvaliti zvijezda 'Viteza tame', trećeplasirani Christian Bale. Ostatak liste zauzimaju Shia LaBeouf, Harrison Ford, Adam Sandler, Reese Witherspoon, George Clooney, Angelina Jolie i Daniel Craig.

Anketa Quigleya provodi se od 1932. svake godine među vlasnicima kina i kino prikazivačima. Oni moraju odgovoriti za kojih 10 zvijezdi smatraju da donose najviše zarade u najihovim kinima. Za razliku od nekih sličnih anketa, smatra se da je ova anketa vrlo pouzdana u ocjeni komercijalnosti glumaca jer se provodi među onima čiji posao i karijera ovisi o tome da izaberu pravi film s pravom zvijezdom u svoje kino. Tijekom filmske povijesti među najprofitabilnije zvijezde se uvrstio John Wayne, koji je u Top Ten uvršten čak 25 puta. Sedam godina prvo mjesto je osvajao i Tom Cruise, no znakovito je da ove godine nije uspio upasti među prvih 10, a prošlogodišnji pobjednik Johnny Depp nije na listi jer nije ni imao film ove godine.

A tko su nove zvijezde za koje se vjeruje da će naslijediti Cruisea i društvo? Jedno od pitanja u anketi bio je izbor 'zvijezda sutrašnjice', glumca i glumice za koje se vjeruje da će biti profitabilni u godinama koje dolaze. Od glumaca je izabran Chris Pine koji se probio s filmom 'Bottle Shock', a očekuje se veliki uspjeh s ulogom kapetana Kirka u predstojećem 'Star Treku'. Glumica budućnosti je Anne Hathaway, koja je nanizala filmove kao što su 'Ulovi Smarta', 'Rachel Getting Married' i 'Putnici'. A tko će stvarni biti isplativ u kinima - odlučit ćete vi, gledatelji, u kinima do vas...

Komentari

Nema komentara.