Ewan McGregor je Cobain? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Ewan McGregor je Cobain?

Ewan McGregor je Cobain?

Courtney Love je odlučila: Ewan McGregor glumit će Kurta Cobaina u 'Heavier Than Heaven', prvoj autoriziranoj filmskoj biografiji frontmena Nirvane.

p.h. 18.01.2007 0 komentara

Ewan McGregor je Cobain?

Od potencijalnih kandidata za ulogu Kurta Cobaina u filmu 'Heavier than Heaven' koji nastaje prema istoimenoj knjizi Charlesa Crossa, Courtney Love je odabrala Ewana McGregora. Iako je u 35-oj, mladolika zvijezda 'Trainspottinga' i 'Ratova zvijezda' glumit će frontmena Nirvane koji je počinio samoubojstvo u 27.

Za ulogu se javio velik broj kandidata, no Courtney je odlučila da je Škot najbolji izbor. Još nije odabrala studio, niti redatelja, premda ponude pršte, a koliko je poznato, ni scenarij još nije napisan. Unatoč svemu tome, Love je sigurna kako će film, bude li ikad snimljen biti A produkcija. Love, koju su fanovi Nirvane optuživali da je upravo ona otjerala Kurta u grob, nakon tragedije se nije ponovno udavala i, dok socijalne službe ne odluče suprotno, živi s njihovom kćeri, sad tinejdžericom Frances Bean.

Ovo nije prvi pokušaj filmske biografije Kurta Cobaina. Gus Van Sant je 2005. snimio film 'Posljednji dani' inspiriran Cobainovom tragičnom sudbinom, no taj se film bavi životom Blakea (Michael Pitt), glazbenika iz Seattlea čija karijera samo podsjeća na Cobainovu, pa je film koji Love najavljuje zapravo prva Cobainova autorizirana biografija.
 
Prije no što uskoči u problematičnu Cobainovu kožu, McGregor će posuditi glas za crtić 'Jackboots on Whitehall', uvrnutu lutkarsku satiru debitantskog redatelja Edwarda McHenrya koja se bazira na fiktivnoj tezi da su Nijemci pobijedili u bitci za Veliku Britaniju u 2. svj. Ratu.

McGregorov lik je škotski farmer i herojski vođa pokreta otpora koji uz put osvaja srce lokalne ljepotice. Richard Griffiths će posuditi glas Hermannu Goeringu, a novopečeni mladenac Alan CummingsHitleru. (Variety)

Komentari

Nema komentara.