Opijati, pohlepa i krv do koljena - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Opijati, pohlepa i krv do koljena

Opijati, pohlepa i krv do koljena

'Bad Lieutenant' i 'Wall Street' dobit će nastavke, a Alieni i Predatori drugu šansu da se pokolju i usput nam unište planetu. Zlo i naopako.

s.p. 31.08.2007 0 komentara

Opijati, pohlepa i krv do koljena

Sjećate li se filma 'Okorjeli policajac' ('Bad Lieutenant'), u kojem je redatelj Abel Ferrara gurao glumca Harveya Keitela do ruba - njegov bezimeni policajac se drogirao, ševio, krao, napastvovao, kockao, razbijao, orgijao i prekršio sve Božje i ljudske zapovijedi -  da bi kao najveći grešnik došao do konačnog iskupljenja.  

E pa sad mu se sprema nastavak, odnosno prethodnik, odnosno daljnja eksploatacija u prilično zamršenoj kombinaciji. Budući je na kraju filma grešni murjak otišao na drugi svijet, jedini nastavak koji je moguć je prequel, a producenti u njemu žele glavnom liku dati ono što nije imao u originalu – ime (Terence McDonough) i prošlost, odnosno pretpovijest koja će pojasniti kako je došao došao do svog položaja, kako se počeo drogirati i slično. Radnje filma fokusirana je na njegovu istragu ubojstva pet ilegalnih useljenika, a radni naslov filma je 'Bad Lieutenant '08''. Naime, iako je riječ o prequelu filma iz 1992., producenti žele mračnog junaka smjestiti u današnji New York, koji još liječi rane poslije 11. rujna. 

Prvi nacrt scenarija već je dovršio Njujorčanin Billy Finkelstein, koji je svijet zločina i policije opisivao u serijama kao što su 'Zakon i red' i 'Njujorški plavci'. Iza filma opet stoji producent Edward R. Pressman ('Američki psiho'), koji je kontaktirao Ferraru i Keitela, ali još nije dogovorio njihovu suradnju. Bez njih dvojice, film bi mogao postati samo još jedan od hrpe nepotrebnih nastavaka, pa se nadamo da će imati sreće u pregovorima. 

Više uspjeha Pressman ima s jednim drugim nastavkom – filmom 'Money Never Sleeps' u kojem želi nastaviti priču 'Wall Streeta'.


Wall Street, r: Oliver Stone

Pressman je uspio privoliti na suradnju glavnog glumca Michaela Douglasa, koji je s likom pohlepnog mešetara Gordona Gekkoa postao jedan od simbola dekadentnih osamdesetih. U ovom nastavku Gekko je odslužio zatvorsku kaznu i sada je na slobodi, naizgled se popravio i postao altruističan. Ipak, 'vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada', pa će se Gekko opet uključiti u makinacije, a producenti obećavaju razne egzotične lokacije u filmu: uz New York i London, snimat će se i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i još nekim azijskim zemljama. No, ni za ovaj film Pressman u ekipi nema originalnog scenarista i redatelja. Original je obilježio Oliver Stone kao glavni autor, dok se za nastavak zna samo ime scenarista - Stephena Schiffa ('Lolita'). 

Za razliku od dva navedena filma, treći u ovoj porciji barem ne nije imao problema s castingom glavnih likova. Zgotovljen je, naime, nastavak 'Aliena protiv Predatora', ZF akcije koja je podjednako razočarala i  fanova 'Aliena' i 'Predatora'. Sequel koji bi, šuškaju forumi, koliko toliko mogao popraviti gorak okus u ustima zove 'Aliens vs. Predator: Requiem', a umjesto zloglasnog Paula W.S. Andersona  napravila su ga braća Colin i Greg Strause, inače stručnjaci za specijalne efekte ('300').


'Aliens vs. Predator: Requiem', r: Colin i Greg Strause, trailer

'Specijalna braća' Requiem su napunila akcijom i krvlju, dok je priča klasična 'alienovska' – vlada i vojska uopće ne brinu za živote civila, pa se junaci filma sami moraju boraju boriti protiv opakih uljeza koji napadaju farmu u Teksasu. A kada se sukobe dvije najubotije vrste, predatori i alieni, krvi, zna se, ima do koljena. Glumci su uglavnom anonimci (Shareeka Epps, John Ortiz, Steven Pasquale, Gena Holden, Reiko Alesworth), no prave zvijezde u ovom (i eventualnim sljedećim nastavcima) su ipak - alieni i predatori.  

Komentari

Nema komentara.