Spielberg na burzi rada - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Spielberg na burzi rada

Spielberg na burzi rada

Ugledni redatelj S.S. (61), dobitnik Oscara i autor brojnih hitova, traži filmsku kuću, potpunu autonomiju i par stotina milijuna u budžetu.

s.p. 03.04.2008 0 komentara

Spielberg na burzi rada

Filmska kompanija Paramount Pictures priprema se na mogućnost da ju uskoro napusti - Steven Spielberg. Spielberg će uskoro imati pravo raskinuti ugovor, a na to bi se mogao odlučiti jer već duže vrijeme nije zadovoljan suradnjom njegovog Dreamworksa s Paramountom. Šefovi Paramounta uvjeravaju javnost da Spielbergov odlazak neće imati velike posljedice, no ipak, Spielberg bi mogao otežati dovršavanje raznih filmova, a njegov odlazak bi ipak bio veliki udarac za Paramount, čiji su blockbusteri poput 'Transformera' proizašli baš iz Dreamworksa.

Paramount je 2006. kupio Dreamworks, koji je Spielberg osnovao zajedno s Jeffreyem Katzenbergom i Davidom Geffenom (naslovna). Razlozi Spielbergovog nezadovoljstva Paramountom se uglavnom tiču financiranja projekata. Na početku suradnje je najviše bio nezadovoljan time da je njegov Dreamworks raspolagao sa 'samo' 300 milijuna dolara godišnje za proizvodnju filmova, pa je uspio povećati iznos na 400 milijuna. Istovremeno, Paramount je zahtijevao da se o Dreamworksovim projektima govori kao o Dreamworks/Paramountovim filmovima, a ekipa iz Dreamworksa nije s time bila zadovoljna.  

Nakon preuzimanja Dreamworksa od Paramounta, Spielberg je pristao ostati uz Paramount do kraja 2008. godine, a sada pregovara s Universalom i Warner Brosom. Navodno se još premišlja oko odlaska, a trenutačno je zaposlen u postprodukciji 'Indiane Jonesa i kraljevstva kristalne lubanje', koji bi trebao biti novi Paramountov hit. Među projektima pod Spielbergovim nadzorom, najviše se očekuje od 'Transformera 2', koji bi trebao početi sa snimanjem u lipnju, a nakon toga, Spielberg se sprema i na režiju biografskog filma o Lincolnu. Puno posla, a trebat će i para – ako vas zanima financiranje filmova, sada znate koga možete angažirati...

Komentari

Nema komentara.