Može li Indy sačuvati tajnu? - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Može li Indy sačuvati tajnu?

Može li Indy sačuvati tajnu?

Sočni detalji o novom Indiani Jonesu cure na sve strane. Prvo se izlajao jedan statist, a onda ni George Lucas nije mogao zadržati jezik za zubima. 

z.m. 19.09.2007 0 komentara

Može li Indy sačuvati tajnu?

Četvrti film o pustolovinama Indiane Jonesa dugo je vremena bio supertajni projekt. Tek je nedavno na dodjeli MTV-jevih nagrada službeno objavljen naslov'Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull', a zatim je krenula lavina internetskih nagađanja i šaputanja o mogućem zapletu. A onda je propjevao Tyler Nelson, jedan od statista na setu Indiane 4 koji je jedva dočekao svojih pet minuta slave. Lokalnim novinama ispričao je sve što je saznao na setu i time si vjerojatno zapečatio filmsku karijeru i navukao veliku tužbu.

Pa eto što je Tyler otkrio (slijede *spoileri*): 

Radnja 'Indiane Jonesa and the Kingdom of the Crystal Skull' odvija se u Južnoj americi. Indy u džungli traži tajni predmet (kristalnu lubanju, možda?), a za vrat mu pušu ruski obavještajci. Cate Blanchett glumi rusku agenticu koja sudjeluje u otmici stare Indyeve ljubavi Marion Ravenwood (Karen Allen). Nakon nekog vremena negativci se dočepaju Indya i lubanje, a Indy se ponovo zaljubi u Marion.

Inače, Cate je u intervjuu za MTV ostala vrlo tajnovita što se tiče radnje, ali je otkrila da je kao mala sanjarila o Indiani Jonesu. No, nadodala je kako nažalost nema šanse da se njezin lik i Indy poljube u filmu, osim ako scenaristi ne promijene priču.

U međuvremenu intervju je dao i sam George Lucas koji je potvrdio da u filmu neće glumiti Sean Connery. Sean je glumio Indyevog oca, Henrya Jonesa Seniora i njegova je uloga bila u planu za ovaj film, ali Connery ju odbio. Iako se dugo premišljao, umirovljeni škotski glumac odlučio se radije posvetiti svom hobiju. 'Eh, igrat ću golf,' rekao je Lucasu. No, poznati redatelj i producent nije bio previše razočaran.
 
'U početku smo mu namjeravali dati samo malu ulogu, ali mislim da bi gledatelji željeli da Connery bude u cijelom filmu, a priča stvarno ne ide u tom smjeru,' rekao je za TV Guide. Umjesto Indyevog oca u filmu će se pojaviti drugi lik i, naravno, drugi glumac koji će također biti očinska figura, ali samo tijekom prvog dijela filma. Naravno, odmah su krenula razna predviđanja pa već mnogi u toj ulozi vide Jima Broadbenta, angažiranog da glumi profesora sa Yalea. Očito je 18 godina, koliko je prošlo od posljednjeg 'Indiane Jonesa' bilo puno previše vremena za znatiželjne i nestrpljive obožavatelje.

Komentari

Nema komentara.