Glumci reklamiraju - gorivo - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Glumci reklamiraju - gorivo

Glumci reklamiraju - gorivo

Za promociju čistog goriva postoji i čista računica – spotovi sa zvijezdama kao što su Ben Affleck, Matt Damon i Jennifer Garner.

s.p. 25.07.2007 0 komentara

Glumci reklamiraju - gorivo

Kampanja 'Clean My Ride, Flex My Fuel', koju na internetu predstavlja izvjesni bloger Phin, zalaže se za zakonsku potporu 'čistim autima' sa 'čistim gorivom' – etanolom. Etanol, koji se dobiva iz žitarica (kukuruz, pšenica), zamjena je za benzin, i može se koristiti u čistom obliku, ali najčešće se rabi u pet, deset, i petnaest postotnim mješavinama s benzinom. Predstavnici kampanje naročito promoviraju gorivo e85 (85% benzina, 15% etanola) kao zamjenu za klasični benzin.


'Clean My Ride: Project Phin - Episode 1', Ben Affleck

Za upotrebu bioetanola kao goriva moraju se napraviti manje preinake na automobilima starijim od deset godina, a ova kampanja želi: utjecati na proizvođače da rade automobile prilagođena takvom gorivu, obvezati benzinske crpke da vozačima nude i etanol kao gorivo, te prisiliti naftne kompanije da moraju proizvoditi i alternativna goriva.

Plan je zaustaviti emisije štetnih plinova koji utječu na globalno zagrijavanje, a Amerikancima se u kampanji spominje i njhova bolna rana – ovisnost o stranoj nafti, zbog koje se vode i ratovi.


'Clean My Ride: Project Phin - Episode 4', Matt Damon, Jennifer Garner, Sarah Silverman

Ipak, kao i u svakoj kampanji, za uspjeh je najvažnija podrška celebrietiesa. U clipovima koji se mogu naći na sajtu kampanje, ali i na YouTubeu, nastupaju (ili će uskoro nastupiti): Sarah Silverman, Jennifer Garner, Ben Affleck, Matt Damon, i Jason Biggs. Zašto su tu, jasno je i autoru spotova koji se poigrava njihovim imidžem i parodira razne angažirane spotove. I dok komičarka Sarah Silverman izvodi duhoviti skeč, Matt Damon se zeza na račun svog imidža akcijskog junaka te 'razbija nos' autoru spota.

Sve za ekologiju!

Komentari

Nema komentara.