Malo mraka, malo smijeha - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Malo mraka, malo smijeha

Malo mraka, malo smijeha

Matt Damon špijunskim će se poslom baviti u 'The Good Shepherd', a iskreno i do suza nasmijavati će nas Paul Giamatti u komičnom djelcu 'Paper Man'.

m.n. 01.12.2004 0 komentara

Malo mraka, malo smijeha

Što to povezuje Matta Damona i Paula Giamattija? Nije da su postali frendovi, nego obojica imaju na programu nove, dijametralno suprotne, ali nadamo se uspješne projekte. Nudimo vam detektivsku priču noirovske tradicije i komediju apsolutno ludog zapleta.

Matt Damon trebao bi se, umjesto Leonarda DiCapria, pojaviti rame uz rame Robertu De Niru u mračnjačkom filmu 'The Good Sheperd' čiju režiju potpisuje sam De Niro. Glavni je protagonist naše priče tajni agent James Wilson (njega glumi Damon) kojeg ćemo pratiti četrdesetak godina (ne doslovno, ne brinite), a kroz njegov ćemo život upoznati razvoj CIA-e.

Stariju verziju špijuna utjelovit će gospodin De Niro. Držimo palčeve da sve to skupa krene, jer 'puno babica kilavo dijete' poteškoće prate film od samog početka. Naime, De Niro je treći redatelj koji će pokušati cijelu priču iznijeti do kraja – u igri su već bili Philip Kaufman (The Good Stuff) i John Frankenheimer (Ronin). Teškoće su se nastavile kada se iz cijele storije povukao najbitniji financijer Initial Entertainment Group, a ni neobjašnjeno povlačenje Di Capria nije pomoglo.

Paul Giamatti (Američki san) pak je s druge strane povezan s apsoltuno suprotnim projektom, laganom komedijicom 'Paper Man' koja bi u produkciju trebala krenuti u travnju. Debitanti drže redateljske palice – blizanci Michelle i Kieran Mulroney do sad su samo pisali scenarije. Gospon Giamatti bit će pisac koji ima problema s inspiracijom i nikako ne može povratiti prijašnju kreativnost koja ga je proslavila.

Osim što se bori s profesionalnim identitetom i nedaćama, raspada mu se i brak, a ne pomaže ni činjenica da ga još od djetinjstva prati zamišljen prijatelj superheroj. Ako vam još nije dovoljno, snagu će prikupiti kroz platonsku vezu s lokalnom srednjoškolkom. Nešto mi govori - idealna uloga za Giamattia!

Komentari

Nema komentara.