Filmsko uskrsnuće Heatha Ledgera - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Filmsko uskrsnuće Heatha Ledgera

Filmsko uskrsnuće Heatha Ledgera

Iznenadna smrt mladog glumca stavila je na led snimanje filma Terrya Gilliama - nadrealne priče u kojoj Heath možda oživi kao Johnny Depp.

s.p. 29.01.2008 0 komentara

Filmsko uskrsnuće Heatha Ledgera

Heath Ledger vjerojatno je umro zbog otkazivanja srca, a u novom filmu Terryja Gilliama čekala ga je smrt - vješanjem. Za 'The Imaginarium of Dr Parnassus' glumac je već snimio dosta scena, a u jednoj od njih se i objesio /naslovna/. Gilliam baš i nema sreće sa svojim skupim nadrealnim projektima - otkazano je snimanje 'The Man Who Killed Don Quixote', a sad je i 'Parnassus' na čekanju dok producenti ne procijene hoće li zanimanje za Ledgera pomoći ili odmoći uspjehu filma.

Scenarij filma svakako je obećavajući - doktor Parnassus (Christopher Plummer) je kod Vraga (Tom Waits) založio svoju dušu u zamjenu za vječnu mladost, a zauzvrat mora naći pet novih duša ili dati svoje prvorođeno dijete!  Dr. Parnassus je inače mađioničar, a na početku filma u njegovu kazališnu družinu dolazi lik kojeg je tumačio Heath Ledger. Njega su doslov spasili s vješala, a on se ne sjeća ničega i ima čudne simbole nacrtane na čelu.

Da bi taj važan lik (navodno se zove Obješeni Čovjek!) i dalje funkcionirao u filmu, bit će potrebne scenarističke izmjene, pa se zato spominje i mogućnost da više glumaca tumači isti lik. (Baš kao u 'I'm Not There' u kojem je Ledger bio jedna od inkarnacija Boba Dylana.) Naime Obješeni čovjek pada kroz magično ogledalo u drugi svijet, što se događa 3 do 4 puta, pa bi svaki puta lik mogao glumiti drugi glumac. Spominjalo se da bi jedna od zamjena mogao biti Johnny Depp, ali ti tračevi vjerojatno nisu točni - Depp je među ostalim, zauzet i sa snimanjem Mannovog 'Public Enemies'.

S jedne strane, to zvuči kao rješenje iz sapunica, kada jedan glumac napusti seriju pa na početku sljedeće epizode narator kaže: 'E, od ove epizode lik Stevena Carringtona glumi XY...'.No, opet, to je odlična mogućnost da se zadrži već snimljeni materijal, oda posveta Heathu i napravi dodatno nadrealistična atmosfera – ne zaboravimo kakva sve čuda Lynch radi sa svojim likovima i glumcima u paralelnim svjetovima ('Mulholland Drive', 'Unutarnje carstvo'). I Gilliam je pravi eksperimentator, pa očekujemo bizarno i efektno (raz)rješenje.

Komentari

Nema komentara.