Nova premijera za Heatha Ledgera - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Nova premijera za Heatha Ledgera

Nova premijera za Heatha Ledgera

Nakon 'Doktora Parnassusa', Terry Gilliam i ekipa dovršili su još jedan film Heatha Ledgera i pustili ga u javnost.

s.p. 06.08.2009 0 komentara

Nova premijera za Heatha Ledgera

Konačno se može vidjeti najnoviji film Heatha Ledgera - samo što se on u njemu uopće ne pojavljuje. Kao što smo prije pola godine i objavili, Ledger je bio režirao animirani glazbeni spot za 'King Rat', pjesmu rock benda Modest Mouse. Iznenadna smrt od predoziranja prekinula je Ledgerovu karijeru, te je Ledgeru ostalo nekoliko nedovršenih projekata. Jedan od njih bio je 'The Imaginarium of Dr Parnassus' u kojem je Ledger igrao glavnu ulogu, a redatelj Terry Gilliam dosjetio se zamijeniti Ledgera ostalim velikim glumcima.


'King Rat', r: Heath Ledger i Masses.

I spot za 'King Rat' ostao je nedovršen, pa je opet uskočio Terry Gilliam da spasi stvar. Za razliku od 'Parnassusa', ovo je Gilliamu bio manji problem - on se već proslavio kao redatelj animacija u 'Monty Pythonu', pa je znao kako dovršiti stvar. Ipak, u dovršavanju spota pomoglo mu je par redatelja i umjetnika koji se kolektivno potpisuju kao Masses.

Najbitnije je da nije izmijenjeno ništa u Ledgerovom konceptu, on je bio strastveni borac za prava životinja pa je i spot zamislio u tom stilu. U šestominutnom spotu glavni junaci su kitovi koji plove morem i love - ljude. Spot ima nekoliko krvavih scena, a baš to je i bila Ledgerova namjera, šokirati ljude i potaknuti ih na promjenu ponašanja. Film završava posvetom Heathu Ledgeru, a može se downloadati na iTunesu, s tim da prvi mjesec svi prihodi idu u korist zakladi koji se bori za spas kitova, delfina i ostalih morskih bića.

Komentari

Nema komentara.