Tri triler trailera - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Tri triler trailera

Tri triler trailera

Woody Allen opet radi moralistični triler sa zgodnim glumcima, Guillermo Del Toro nastavlja spajati djecu i duhove, a Rosario Dawson ide u osvetu.

s.p. 22.08.2007 0 komentara

Tri triler trailera

Čini se da se u Završnom udarcu nije slučajno čitao roman 'Zločin i kazna' – Woody Allen se umjesto komedijama, sve više bavi s trilerima koji postaju moralistične drame. Kako smo vam već pisali Woody je u filmu 'Cassandra's Dream'  spojio dvojicu različitih zavodnika, Colina Farrella i Ewana McGregora, kojima je umjesto Scarlett Johansson pridružio Hayley Atwell u ulozi kobne zavodnice. 

Film je priča o dva brata (Colin Farrell i Ewan McGregor) koji se spetljaju s fatalnom ženom (Hayley Atwell). Svjesna svoje privlačnosti, djevojka prvo zavodi jednog brata, a zatim navodi oba brata, koji su u financijskim problemima, na put zločina. Između braće se počinje pojavljivati i opasno rivalstvo... 

'Cassandra's Dream' ima premijeru na Mostri, nakon čega ide u Toronto, a dok film ne dođe u Hrvatsku, kod nas možete pogledati trailer.


'Cassandra's Dream', r: Woody Allen, trailer

I dok Hayley Atwell nemilosrdno zavodi, u filmu 'Descent' Rosario Dawson - brutalno siluju. Lijepa Dawson glumi studenticu Mayu, koju brutalno siluje ragbijaš Jared (Chad Faust). Nakon tog događaja, njezin cijeli svijet se ruši, i bezuspješno se pokušava oporaviti od traume. Uskoro će shvatiti da je jedino rješenje – osveta. 

Scenaristica i redateljica filma Talia Lugacy napravila je triler koji je zbog brutalnih scena stekao cenzorski predikat NC-17, i da nije imao slavnu glumicu, film bi vjerojatno završio direktno na policama videotaka. Baš kao što se desilo i sličnom filmu 'Nevini' s Gillian Anderson, dio kritike i publike je odbacio film zbog nasilnih scena, no ostatak recenzija hvalio je beskompromisan pristup i slojevitost djela. Ne tako brutalan trailer možete pogledati ovdje.


'Descent', r: Talia Lugacy, trailer

A nakon brutalnosti - malo jeze, meksičko-španjolska produkcija - 'The Orphanage'.  Samohrana majka vraća se u dom u kojem je provela svoje djetinjstvo, te ga odlučuje pretvoriti u sirotište. Čini se da to nije baš pametna ideja, jer njezin sin počinje razgovarati sa izmišljenim prijateljem, koji možda i nije tako nestvaran - već ima utjecaj i na neke strašne događaje... 

Meksička produkcija? Jezoviti triler s djecom, duhovima i sirotištem? Naravno, reći ćete, sigurno Guillermo Del Toro stoji iza tog filma. I da i ne – autori filma su debitanti, scenarist Sergio Sanchez i redatelj Juan Bayona, no Del Toro je sudjelovao u stvaranju filma kao producent. Prve recenzije filma su odlične, a zašto -  pogledajte ovdje.


'The Orphanage'('El Orfanato'), r: Juan Bayona, trailer
Komentari

Nema komentara.