Pinocchia će izdjeljati veliki majstori - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Pinocchia će izdjeljati veliki majstori

Pinocchia će izdjeljati veliki majstori

Guillermo Del Toro producira animirani film o 'drvenom dječaku', a lutku izrađuju u Muppetovoj kreativnoj radionici.

s.p. 13.11.2008 0 komentara

Pinocchia će izdjeljati veliki majstori

Moćna ekipa sprema se filmovati jednu od najpoznatijih bajki, 'Pinocchia'. Kad vam kažemo da će biti snimljena uz elemente horora pomislit će te da je Tim Burton upetljao prste, ali nije. Glavni producent nove verzije 'Pinocchia' je Guillermo Del Toro, kralj fantazije za odrasle koji je u 'Panovom labirintu' i 'Hellboyu 2' već oživljavao drveće, a sada će se pozabaviti dječakom napravljenom od drva.

'Pinocchio' će se snimati tehnikom stop-animacije, a temelji se na klasičnoj priči Carla Collodija u obradi poznatog pripovjedača i ilustratora Grisa Grimleya. Grimley je fan klasičnih horora i Edgara Allana Poea pa je radio kao ilustrator njegovih djela, a istakao se i ilustracijama dječjih priča, među njima i 'Pinocchia' /naslovna/. Osim literature, Grimley se bavi i filmom, režirao je par kratkih horora i glazbenih spotova, pa će mu zato Del Toro povjeriti režiju i dugometražnog 'Pinocchia'.


'Cannibal Flesh Riot!', isječak iz kratkog filma Grisa Grimleya.

Del Toro je izjavio kako je ideja za film i došla od Grimleya, koji je prepoznao 'perverzne, jezovite i nekrofilne' elemente u naoko nevinoj bajci o dječaku kojeg izrađuje drvodjelja, pa će on biti zadužen da vizualno osmisli ovog mračnog 'Pinocchia'. Del Toro i Grimley tek počinju raditi na scenariju, a kažu da će produkcija trajati najmanje tri godine. Iza lutkarskog dijela filma stajat će iskusni profesionalci iz The Jim Henson Company (koja je zaslužna za Muppete) pa bar tu ne bi trebalo biti problema.

One koji se već zgražavaju nad 'morbidnom' verzijom 'Pinocchia' upozoravamo i da Del Toro najavljuje par strašnih scena u 'Hobitu' kojeg snima prema Tolkienovoj knjizi koja za njega nije samo dječja knjiga, već sadrži i dosta jezovitih stvari. A za ljubitelje pravih horora Del Toro najavljuje i obradu 'Sirotišta', a dotle se strpite i pogledajte izvornu verziju u produkciji Del Tora koja je upravo stigla u naša kina.

Komentari

Nema komentara.