Woodyu Allenu je New York preskup - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Woodyu Allenu je New York preskup

Woodyu Allenu je New York preskup

Poznati redatelj kaže da je počeo snimati filmove u Europi jer mu je Velika Jabuka postala preveliki financijski zalogaj.

z.m. 25.08.2010 0 komentara

Woodyu Allenu je New York preskup

New York je skup. To znaju svi oni koji su tamo živjeli ili pokušali živjeti, a novi 'dokazni metrijal' o skupoći tog kozmopolitskog grada stiže iz usta redatelja Woody Allena, koji se proslavio upravo filmovima čija se radnja uvelike oslanjala na duh New Yorka i njgeovih stanovnika.

Redatelj kaže kaže da je većina filmova snimljenih u Americi prošlog desetljeća snimljena samo zbog zarade i da im fali 'umjetnički štih' kojeg imaju europski filmovi.
Ipak, tvrdi da je lakše snimati na Manhattanu, nego u Europi jer u tom slučaju radnja zahtijeva manje prilagodbi lokaciji na kojoj se snima. No, to je jednostavno za njega preskupo, vjerojatno zato što nijedan od njegovih posljednih filmova nije imao bombastičan financijski uspjeh.  

Allen se nalazi u španjolskom gradu Oviedu gdje promovira svoj posljenji film, romantičnu komediju 'You Will Meet A Tall Dark Stranger'. Film je sniman u Londonu, a u njemu glume Naomi Watts, Josh Brolin i Antonio Banderas. Slijedeći projekt za Allena je  'Midnight in Paris', koji se snima u - pogađate - Parizu, a u njemu se u sporednoj ulozi pojavljuje i francuska prva dama Carla Bruni-Sarkozy /naslovna fotografija/.

Komentari

Nema komentara.