Novi redateljski gigovi - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Novi redateljski gigovi

Novi redateljski gigovi

Nove filmove najavili su redateljski teškaši: Michael Haneke, Guillermo Del Toro i Afonso Cuaron inc. te Abel Ferrara! Što li nam kuhaju ovaj put?

p.h. 19.05.2006 0 komentara

Novi redateljski gigovi

Ako je za vjerovati Screen Dailyu, Michael Haneke sprema reciklažu vlastitog filma. Radi se o remakeu njegove austrijske horor drame 'Funny Games' iz 1997. koja će u novoj verziji biti smještena u SAD-u. U originalnoj verziji, protagonisti Georg, Anna, njihov sin Georgie i pas odlaze na odmor u kuću uz jezero. Obiteljsku idilu narušava nepoznati mladić Peter koji im iznenada pokuca na vrata tražeći sitnu uslugu. Peteru se ubrzo pridružuje i arogantni prijatelj Paul. Dvojac se ubrzo udomaćuje u kući, a kad ih Georg pokuša izbaciti, mladići pokazuju prava lica i okrutno muče članove obitelji bez ikakvog vidljivog razloga. Film producira Tartan Films, u naslovnoj ulozi je Naomi Watts kojoj je nedavno dodijeljena uloga i u predstojećem filmu Davida Cronenberga 'Eastern Promises' s Viggom Mortensenom u naslovnoj ulozi.

Guillermo Del Toro i Alfonso Cuaron udružit će snage za predstojeću ekranizaciju knjige 'The Witches' Roalda Dahla ('The Gremlins', 'Charlie and the Chocolate Factory', 'Matilda') o dječaku koji se igrom slučaja nađe na svjetskom summitu vještica i otkrivši da iste žele istrijebiti svu djecu s lica Zemlje, daje sve od sebe ne bi li spriječio njihov pakleni plan. Del Toro će napisati scenarij i možebitno režirati, a Cuaron će se naći u ulozi producenta. Inače, Dahlove su 'Vještice' već doživjele relativno uspješnu filmsku adaptaciju 1989. pod redateljskom palicom Michaela Roega s Anjelicom Huston u glavnoj ulozi.

Abel Ferrara ('The King Of New York', 'Bad Lieutenant') ponovo pliva u vodama podzemlja i kriminala. Za potrebe svog novog filma, 'The Last Crew', za koji je prikupio 10 mil. $, Ferrara će rekreirati atmosferu njujorškog podzemlja sedamdesetih. O radnji filma zasad se ne zna mnogo, ali poznato je da će u filmu glumiti Michael Pitt ('Posljednji dani', 'Sanjari'). Snimanje počinje u Velikoj Jabuci u srpnju.

naslovna - Abel Ferrara

Komentari

Nema komentara.