Velikani na planini ludila - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Velikani na planini ludila

Velikani na planini ludila

Guillermo Del Toro otkazao je suradnju Peteru Jacksonu na 'Hobitu', da bi se nedugo nakon toga udružio sa Jamesom Cameronom.

z.m. 29.07.2010 0 komentara

Velikani na planini ludila

Del Toro će režirati, a James Cameron producirati ekranizaciju znanstveno-fantastičnog romana 'At the Mountains of Madness'. Autor romane je poznati pisac horora, H.P. Lovecraft koji je ovu novelu napisao davne 1931. Radnja prati istraživačku ekspediciju na Antartici koja otkriva čudan, prastari oblik života, nepoznat današnjoj znanosti. Također, zbunjuje ih kako su ta bića na visokom evolucijskom stupnju razvoja, iako im se čini da potječu iz prapovijesnog doba. No, znanstvenici zapravo imaju posla  s vanzemaljcima, a već i sami znate da su oni rijetko kad miroljubivi, dobroćudni i simpatični.

Del Toro je već godinama zaintereseiran za ovaj projekt, o čemu smo i pisali u nekoliko navrata. Pred 12 godina je napisao scenarij za film, koji sada revidira zajedno sa Cameronom. Film će vjerojatno koristiti istu naprednu 3D tehniku snimanja kakva je korištena i u Cameronovom 'Avataru', a snimanje bi trebalo započeti slijedećeg ljeta.

Del Toro jedan je od najzaposlenijih redatelja u Hollywoodu: piše scenerij i producira Disneyev film 'The Haunted Mansion', sprema film o vampirima, crtić temeljen na meksičkom folkloru i svoju verziju priče o Pinokiju. Ali, prvi slijedeći projekt, kako je sam najavio na Comic Conu je 'At the Mountains of Madness'.

Komentari

Nema komentara.