Novi Hobitov tata? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Novi Hobitov tata?

Novi Hobitov tata?

Samo pravi filmski čarobnjak može oživjeti magiju Tolkiena, a pri tom je dobrodošlo da taj redatelj voli fantasyje i izgleda kao dobroćudni hobit.

s.p. 28.01.2008 0 komentara

Novi Hobitov tata?

Ako je jedan od kriterija da redatelj 'Hobita' izgleda kao hobit, onda je sasvim razumljivo da nasljednik debeljuškastog i bradatog Petera Jacksona postane Guillermo Del Toro /naslovna/. Zadnje vijesti govore da upravo taj bradati debeljko dovršava pregovore sa studiom New Line oko režiranja filmske adaptacije 'Hobita', koja će se snimati u dva nastavka.

Del Toro je u Hollywoodu snimio razne stripovske adaptacije na engelskom jeziku ('Hellboy', 'Blade 2'), a i na španjolskom jeziku se dokazao u stvaranju fantastičnih hitova – sjetimo se 'The Devil's Backbonea', te posebice 'Panovog labirinta'. On je redatelj specifičnog vizualnog stila, koji zna stvoriti jezovitu atmosferu - baš kao i Jackson koji je počeo kao redatelj komičnih, ali za mnoge i degutantnih hororaca ('Bad Taste'). 

Nakon uspjeha 'Gospodara prstenova', New Line se dugo spremao snimiti nastavak ili prequel, no koscenarist i redatelj 'Prstenova', Peter Jackson, posvađao se na pasja kola s čelnicima te filmske kuće. Svoju svađu oko raspodjele profita su tek sada izgladili, no Jackson nije pristao da opet režira, a ima i razne obveze vezane uz filmska projekte kao što su 'The Lovely Bones' i 'Tintin'.

Umjesto toga, Jackson je samo preuzeo ulogu producenta koji će nadzirati izradu scenarija i režiju. 'Hobit' bi mogao ponoviti zaradu 'Gospodara prstenova' koja se broji u milijardama dolara, a krivi redatelj mogao bi ugroziti projekt u koji će se uložiti stotine milijune dolara – očekuje se utrošak od bar 150 milijuna dolara po filmu.
 
Zbog štrajka scenarista nitko još ne priprema scenarističku adaptaciju 'Hobita', a snimanje se planira za 2009. Kao što smo već i naveli, dva nastavka 'Hobita' će se snimati istovremeno, a pustiti u kina 2010. i 2011. 'Hobit' inače prati doživljaje Bilbo Bagginsa, hobita koji uz pomoć čarobnjaka Gandalfa traži blago zmaja Smauga, a u svojoj potrazi naići će na moćni prsten koji će u nastavku, 'Gospodaru prstenova', odlučivati o sudbini njegovog svijeta.

Nakon što je nedavno producirao hiperuspješnu priču o duhovima, 'The Orphanage', Del Toro u postprodukciji sprema 'Hellboy 2: The Golden Army', a zatim će valjda biti spreman za ovaj projekt snova.

Komentari

Nema komentara.