3D u HR 2009. - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      3D u HR 2009.

3D u HR 2009.

Do kraja godine možete očekivati desetak 3D hitova u domaćim kinima. Donosimo raspored za ljubitelje treće dimenzije. 

s.p. 03.04.2009 0 komentara

3D u HR 2009.

U hrvatskim kinima ovoga su se tjedna u 3 dimenzije počela boriti 'Čudovišta protiv vanzemaljaca', a spremaju se i novi trodimenzionalni hitovi. Raspitali smo se kod naših distributera i ekskluzivno objavljujemo raspored filmova koji će ove godine imati 3D premijeru u hrvatskim kinima:

'Jonas Brothers: The 3D Concert Experience' - 03.05.
Nakon filma 'Hannah Montana', evo još jednog koncertnog 3D filma za mlade. Stariji gledatelji bi vjerojatno radije još jednom pogledali 'U2 3D', no filmovi s vizualnim i zvučnim atrakcijama ionako se uglavnom rade za klince.

'Ledeno doba 3: Dinosauri dolaze' /naslovna/ - 02.07.
Obično su u 3D kinima popularni prirodoslovni filmovi s velikim i opasnim zvijerima poput morskog psa. I serijal 'Ledeno doba' ima slični adut - u 3. nastavku moći ćete u 3 dimenzije gledati dinosaure.

'Harry Potter i Princ miješane krvi' - 16.07.
I hrvatski fanovi sigurno su bili razočarani kada su čuli da je zadnji Harry Potter odgođen, ali čekanje će im se isplatiti - i u našim kinima moći će vidjeti čarobne štapiće ravno ispred svog nosa.

'Nebesa' - 13.08.
Nakon što 13. svibnja otvori Cannes, 'Nebesa' će uz pomoć 1000 balona doletjeti i u naša kina gdje očekujemo da ponovi uspjeh 'Wall-E'-a i ostalih hitova Pixara.

'G-Force' - 10.09.
Ovaj animirani film u produkciji Jerryja Bruckheimera bavi se ekipom zamoraca koja od američke vlade dobiva zadatak da zaustavi zločestog milijardera koji želi uništiti svijet. Zvuči spektakularno, a glasove trodimenzionalnim životinjama daju Nicolas Cage, Steve Buscemi, Penelope Cruz i Sam Rockwell.


'G-Force', r: Hoyt Yeatman, trailer.

'Final Destination: Death Trip 3D' - 24.09.
Niste valjda mislili da među 3D filmova neće biti horora? Sprema se četvrti nastavak priče o tinejdžerima koje proganja vrlo opasni neprijatelj - Smrt osobno. U jednoj od uloga je i Krista Allen (TV 'Emmanuelle'), pa očekujemo da njezin lik pokaže grudi koje doslovce izlaze iz ekrana.

'Priča o igračkama 1'- 29.10.
Ovo nije obična repriza, nego premijera Pixarovog klasika obnovljenog u 3D izdanju. U SAD-u će u listopadu igrati zajedno sa svojim nastavkom, a kod nas prvi dio igra krajem listopada, dok 'Priča o igračkama 2' posjećuje naša kina 01.04.2010.

'A Christmas Carol' - 26.11.
Mjesec dana prije Božića počinje igrati prava 'Božićna priča'. U ovom filmu crtiću Roberta Zemeckisa svoje glasove će likovima posuditi Jim Carrey, Gary Oldman, Colin Firth, Robin Wright Penn i Bob Hoskins

'Avatar' - 17.12.
Konačno nešto što nije rađeno za djecu i tinejdžere, već može zabaviti i zreliju publiku i filmofile. SF spektakl Jamesa Camerona sigurno će imati velike rezultate - ili će doživjeti veliku propast ili će postati još jedan hit za pamćenje poput 'Titanica'.

'Arthur i Maltazardova osveta' - 31.12.
Nemaju samo Amerikanci 3D hitove, njih spremaju i Francuzi koji vole oponašati Amerikance. Luc Besson osim akcijskih hitova sprema i one dječje, pa je za Staru godinu tempirao drugi film iz trilogije koju je započeo s 'Arthurom u zemlji Minimoya'.

Osim ovih 3D filmova u kojima će uživati Hrvati, Amerikanci i ostale razvijene nacije mogu uz sve navedeno uživati i u hitovima u IMAX-u. U posebnim IMAX kinima moći će u specijalnoj atmosferi pogledati 'Star Trek', 'Noć u muzeju 2' i 'Transformere 2', a nama ostaje nada da ćemo jednom i na Filmskom.netu imati najavu: 'IMAX filmovi u Hrvatskoj!'

Komentari

Nema komentara.