Coppola mrzi 3D - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Coppola mrzi 3D

Coppola mrzi 3D

Francis Ford Coppola je snimio 'Kum 3', ali nikada neće snimiti 'Kum 3D'!

s.p. 13.05.2010 0 komentara

Coppola mrzi 3D

Legendarni redatelj 'Kuma' i 'Apokalipse danas' nije pristalica 3D filmova. U nedavnom intervjuu Francis Ford Coppola izjavio je da 3D ne poboljšava filmove, a najviše mu smeta što mora nositi 3D naočale - baš kao i u 3D tehnologiji 1950-ih!

Coppola je čak priznao da je 'skinuo naočale dok je gledao dijelove 'Avatara'', a iako 'Avatar' naziva 'fantastičnim filmom', ne vidi 'zašto bi film bio bolji ako se gleda u 3D-u'. Kaže da je marketinškim stručnjacima uz 3D lakše naplatiti skuplju cijenu ulaznica, a i u digitalno doba je lakše proizvesti 3D efekte. Ipak, da se njega pita - radije bi snimao 2D film, ali u većem formatu, pri čemu vjerojatno misli na iskustvo IMAX-a.


'Captain EO', r: F.F. Coppola, 1. dio filma.

Oni koji misle da Coppola ne voli moderne tehnologije se gadno varaju. Coppola je među prvima koristio 3D, i to kada je snimao kratki film s Michaelom Jacksonom, 'Captain EO'. No, od modernih novotarija najviše mu se sviđa digitalna tehnologija i kaže da bi uz pomoć nje lakše snimio naporni spektakl poput 'Apokalipse danas'.

U ondašnje vrijeme je za scenu s 20 helikoptera trebao sve te helikoptere u zraku, a sada bi mogao koristiti razne digitalne i kompjuterske efekte. U svakom slučaju - nemojte očekivati 3D 'Kuma', Coppola to neće blagosloviti!

Komentari

Nema komentara.