Razna bića iz novih crtića - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Razna bića iz novih crtića

Razna bića iz novih crtića

Štakori slave uvjerljivu pobjedu na Annie nagradama, a imamo vijesti i što rade ostala crtana bića: pande, androidi, Minimoyi i Štrumpfovi.

s.p. 19.02.2008 0 komentara

Razna bića iz novih crtića

Autori crtića 'Juhu-hu' /naslovna/ su na ovogodišnjim Annie nagradama mogli reći samo 'Juhu!' Na 35. izdanju 'animiranih Oscara' 'Juhu-hu' je od 13 nominacija osvojio čak 9 – među ostalim i za najbolji dugometražni animirani, režiju i scenarij (Brad Bird), glazbu (Michael Giacchino) i glumca na sinronizaciji (Ian Holm). 'Divlji valovi' morali su se zadovoljiti s dvije sporedne nagrade, a ekipa 'Perzepolisa' otišla je kući praznih ruku. Vidjet ćemo da li će se slavlje ekipe 'Juhu-hu' ponoviti i na predstojećim Oscarima, a popis svih dobitnika Annies možete pronaći ovdje.

Inače, jedan od prezentera na nagradama našalio se da je nedavno baš bila kineska Nova godina, koja je u znaku štakora – očiti znak da će 'štakorski' 'Juhu-hu' biti apsolutni pobjednik. Taj šaljivac je bio James Hong, koji će sinkronizirati film pravog azijatskog žanra – kung fu komediju. Riječ je o 'Kung Fu Pandi', u kojem ima još puuuno zvijezda: Jack Black, Angelina Jolie, Dustin Hoffman, Jackie Chan, Lucy Liu, Seth Rogen, Ian McShane i Michael Clarke Duncan. Glavni lik je lijena panda Po koju proročanstvo proglašava Izabranom da štiti svoju zemlju od moćnih neprijatelja. Da bi se proročanstvo ostavrilo, Po odlazi na obuku kod najboljih majstora koji ga moraju naučiti plemenitim vještinama borbe. Premijera je u lipnju, a zasad pogledajte trailer s kul mjuzom ('Kung Fu Fighting').


'Kung Fu Panda', r: Mark Osborne i John Stevenson, trailer

Iza projekta o kung fu pandi stoji direktor Dreamworksa Michael Lachance, koji je napisao prvi scenarij za još jedan akcijski crtić - 'Astro Boy'. Film je obrada japanske mange o dječaku-robotu koji traži svog kreatora, a cijelo vrijeme se taj android mora suočavati i sa svojom ljudskom prirodom. Ipak, od izvornog scenarija se odustalo, pa je unajmljen Timothy Harris ('Policajac iz dječjeg vrtića') da napiše novi scenarij za film kojeg će režirati David Bowers ('Pusti vodu da miševi odu'). To i nije jedina velika izmjena, Bowers je u siječnju i došao kao redateljska zamjena za Colina Bradyja (animator 'Priče o igračkama'), koji je otišao snimati drugi crtić – 'Štrumpfove'.

Usporedite 'kompjuterske' i crtane Štrumpfove

'Štrumpfovi', koje smo nedavno i najavljivali, još se rade. Izišle su i prve slike sa snimanja tj. crtanja i mnogi se još navikavaju na fensi 3-D, CGI izgled. I poster za 'Arthura i Maltazardovu osvetu' mnogima se nije svidio – čini im se prestrašan za djecu. Očito je riječ o slici negativca koji se pojavljuje u ovom nastavku 'Arthura u zemlji Minimoya' i drugom filmu u zamišljenoj trilogiji Luca Bessona. A da bi uspio napraviti hit, Besson će opet morati angažirati zvijezde za sinkronizaciju filma. Da bez zvijezda ne ide, znaju i autori crtića 'Planet 51', prvog dugometražnog kompjuterski animiranog filma u produkciji New Line Cinema. O tom filmu smo već i pričali, a sada je najavljena ekipa koja daje glasove - Dwayne Johnson, Jessica Biel, Justin Long i Sean William Scott. Premijera se najavljuje sredinom 2009., a onda ćemo vidjeti da li će zbog ovih glasova i film doći na dobar glas...

Scary poster za novog Bessonovog 'Minimoya'   

Komentari

Nema komentara.