Hrvatski film u konkurenciji Berlinalea - Kratki
Home      Vijesti      Kratki      Hrvatski film u konkurenciji Berlinalea

Hrvatski film u konkurenciji Berlinalea

Za Zlatnog medvjeda sljedeći mjesec borit će se 'Žuti mjesec', kratki film Zvonimira Jurića koji je nastao u sklopu 'Zagrebačkih priča'.

s.p. 13.01.2010 0 komentara

Hrvatski film u konkurenciji Berlinalea

Kratki igrani film Zvonimira Jurića 'Žuti mjesec' pozvan je u službeni natjecateljski program 60. Berlinalea. Riječ je o jednostavnoj priči o dvije susjede koje uz šalicu kave razotkrivaju naličja svojih života, a glavne uloge tumače Marija Škaričić i Lana Barić koja je na prošlogodišnjem festivalu u Puli nagrađena kao najbolja debitantica.

Film je nastao u sklopu omnibusa 'Zagrebačke priče' i u produkciji Propeler filma. 'Zagrebačke priče' hrvatsku su premijeru imale na prošloj Puli, a zagrebačka ih je publika premijerno imala priliku vidjeti na zatvaranju 7. Zagreb Film Festivala, nakon čega film igra u redovnom programu kina Europa.

Nakon kratkog igranog filma 'Ciao Mama' Gorana Odvorčića koji je prikazan u konkurenciji Cannesa, ovo je drugi kratki film Propeler filma koji je u proteklih godinu dana ušao u konkurenciju nekog prestižnog svjetskog A festivala. Podsjećamo da je u dugometražnoj konkurenciji Berlinalea i hrvatska koprodukcija 'Na putu' Jasmile Žbanić sa Zrinkom Cvitešić i Leonom Lučevom u glavnim ulogama. Berlinski filmski festival započinje 11. veljače i traje do 21. veljače 2010. godine, a mi javljamo ako bude kakvih nagrada...

Komentari

Nema komentara.