Polanski: 'Osudite me već jednom!' - Hot Spot
Home      Vijesti      Hot Spot      Polanski: 'Osudite me već jednom!'

Polanski: 'Osudite me već jednom!'

Optuženi filmaš traži da mu presude u odsutnosti, a tužitelji traže čiste račune i Polanskog u sudnici.

s.p. 14.01.2010 0 komentara

Polanski: 'Osudite me već jednom!'

Redatelj Roman Polanski zatražio je preko svog odvjetnika da ga sud u Los Angelesu u odsutnosti osudi za optužbu o nezakonitom seksu s maloljetnicom. Sudac Peter Espinoza zakazao je za 22. siječnja saslušanje o tom zahtjevu koji je Polanski poslao iz kućnog pritvora u Švicarskoj. Tužitelji su najavili su da će se protiviti suđenju u odsutnosti i zatražili su odgodu saslušanja jer tvrde da treba sačekati odluku prizivnog dana o izručenju, jer prije toga američki sud navodno ne bi imao jurisdikciju nad Polanskim.


'Ghost Writer', trailer za posljedni film Romana Polanskog.

Polanski je u kolovozu 1977. priznao krivnju za seks s maloljetnicom, ali je pobjegao iz SAD-a u veljači 1978. jer se bojao da sudac neće poštivati nagodbu prema kojoj bi nakon priznanja Polanski dobio minimalnu kaznu. Sada ostarjeli Polanski čeka na izručenju u svom luksuznom kućnom pritvoru i preko odvjetnika želi konačno okončati ovu pravosudnu trakavicu. Naravno, tražit će se da poštuje izvorna nagodba i tako izbjegne ponižavajuća robija.

U međuvremenu je izišao i trailer za njegov zadnji film, triler o čovjeku umiješanom u političke makinacije od kojih se gubi glava. 'Ghost Writer' će se predstaviti na projekciji filmova u konkurenciji Berlinalea, a ako Polanski i dobije nagradu, moći će mu biti uručena - samo u odsutnosti!

Komentari

Nema komentara.