Polanskog puštaju van - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Polanskog puštaju van

Polanskog puštaju van

...ali samo uz jamčevinu od 3 milijuna eura, a odluka o izručenju i dalje ostaje na snazi.

s.p. 26.11.2009 0 komentara

Polanskog puštaju van

Švicarski sud ipak je pristao pustiti Romana Polanskog iz zatvora, a zauzvrat redatelj mora ostaviti jamčevinu u približnoj protuvrijednosti od 3 milijuna eura i podvrgnuti se strogom kućnom pritvoru. Polanski neće smjeti napuštati svoju kuću u švicarskom Gstaadu, a cijelo vrijeme će morati nositi elektronsku narukvicu koja će nadzirati njegovo kretanje. Sud je objavio da vjeruje da 76-godišnji muž i otac dvoje maloljetnika ne bi svojim bijegom ugrozio financijsku sigurnost svoje obitelji.

Švicarska ministrica pravosuđa najavila je da se neće žaliti na odluku suda, očito im je najbitnije to što odluka o izručenju još uvijek ostaje na snazi, pa će se Polanski svejedno morati suočiti s američkim sudom. Polanski je 1978. na kalifornijskom sudu priznao nezakoniti seks s 13-godišnjakinjom, ali je pobjegao uz obrazloženje da je izložen pristranom suđenju. Nakon toga izdana je međunarodna tjeralica za Polanskim koji je sigurno živio u Francuskoj, a krajem rujna je došao u Švicarsku na uručenje nagrade za životno djelo i tu je uhićen.

Na znamo da li je slučajno, ali baš u vrijeme određivanja ogromne kaucije na aukciji se pojavila stara fotografija Polanskog i njegove bivše žene Sharon Tate /naslovna/ koji su pozirali zagrljeni i goli do pasa. Crno-bijela fotografija Davida Baileya izložit će se na aukciji u New Yorku i prodati za 8 do 12 tisuća dolara, a nadamo se da to nije znak da je Polanski počeo rasprodavati svu svoju privatnu imovinu...

Komentari

Nema komentara.