Tenisice za padanje u trans - Hot Spot
Home      Vijesti      Hot Spot      Tenisice za padanje u trans

Tenisice za padanje u trans

Jedan od najčudnovatijih primjeraka filmskog 'merchandisinga' pojavio se jučer u Japanu. Nike tenisice koje se transformiraju u Optimusa Primea.

n.k. 26.04.2007 0 komentara

Tenisice za padanje u trans

Ako slučajno niste upućeni – Optimus je lik iz 'Transformers' franšize o prijevoznim sredstvima koja se transformiraju u robote, a za kojom već desetljećima luduju klinci diljem svijeta. U središtu su priče zbivanja na planetu Cybertron za vlast nad kojim se bore dva suprotstavljena robotska klana – dobri Autoboti na čelu s Optimusom Primeom, i zli Decepticoni na čelu s Megatronom.

Franšiza koja zarađuje milijune i miljune na crtanom serijalu, stripovima i svoj sili igračaka, prvi je put u kinima bila još 1986. godine. i to kao animirani 'Transformers: The Movie'. No kako odonda dječja pomama za transformerskim robotima nikako da splasne (na što će vam se požaliti svaki roditelj djeteta starijeg od 3 godine), vlasnik licence Hasboro udružio je snage sa Stevenom Spielbergom i isproducirao film koji pod motom 'Njihov rat. Naš svijet' prigodno stiže u američka kina na Dan nezavisnosti – 4. srpnja, a  samo dan kasnije i u naša.

Za redatelja su odabrali Michaela Baya, koji je osim režije 'Pearl Harbora', kao producent potpisao i svu silu prilično krvavih naslova poput 'Teksaškog masakra motornom pilom' i 'Hitchera'. Posljedično su 'Transformersi' ispali prilično brutalni i zaradili predikat 'R' – što će reći da ih maloljetnici stariji od 17 godina smiju gledati samo u pratnji roditelja. No nakon lobiranja samog Spielberga, predikat je izmjenjen u 'PG13', pa će ga dakle uz roditeljsku pratnju moći gledati svi klinci stariji od 13.

Film koji je navodno stajao 140 milijuna dolara i uposlio Shiu LaBeoufa, Jona Voighta, Huga Weavinga i Petera Cullena, u žestoku je marketinšku kampanju krenuo još na dodjeli Oscara predstavivši 4 modela automobila koji 'igraju ' u filmu. Tako se Chevrolet Camaro transformira u Bumblebeeja, Pontiac Solstice  u Autobota Jazz, Hummer H2 u Ratcheta, a GMC TopKick u Ironhidea.

...iz tenisice...

...u robota

Nakon što su roditelji dobili vlastite filmske igračke, na red su konačno stigla i djeca. Japanski proizvođač igračaka Tomy u suradnji s Nike predstavio je jučer dva modela dječjih tenisica koje se tranformiraju u Optimusa Primea i Megatrona, a nabaviti ih se može od danas po cijeni od 2,625 yena ($22).

Nike oglas

No, prije nego li se uputite u šoping znajte da se ove 'najkice' ne mogu – nositi. Čudnovato marketiško čedo koje se reklamira pod sloganom 'transformirajte svoju obuću' namjenjeno je, naime, isključivo gledanju i igranju.

Komentari

Nema komentara.

Linkjet

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

Kazalište Mala scena obilježava 25 godina postojanja te najavljuje svoju novu predstavu za odrasle, sa zvjezdanom glumačkom podjelom ...