U Europu po spotove - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      U Europu po spotove

U Europu po spotove

VIP i ZFF poklanjaju vam besplatnu projekciju glazbenih spotova u režiji velikih filmskih redatelja i izložbu omotnica soundtrackova.

s.p. 25.09.2009 1 komentara

U Europu po spotove

U utorak, 29. rujna u 21:20 h u kinu Europa besplatno možete pogledati 13 video-spotova za hitove koje su snimili renomirani filmski redatelji. Evo što je na rasporedu:
John Landis / Thriller, Michael Jackson
Russell Mulcahy / Wild Boys, Duran Duran
Julien Temple / Into The Great Wide Open, Tom Petty & The Heartbreakers
William Friedkin / Self Control, Laura Branigan
Steve Barron / Sun Always Shines On TV, A-Ha
David Fincher / Vogue, Madonna
Martin Scorsese / Bad, Michael Jackson 
David Lynch / Unfinished Sympathy, Massive Attack
Spike Jonze / Weapon Of Choice, Fatboy Slim
Michel Gondry / Army Of Me, Bjork
Wong Kar-Wai / Six Days, DJ Shadow
Jonas Akerlund / Come Undone, Robbie Williams 
Gaspar Noé / Protegé Moi, Placebo 

Tata kultnih 'Blues Brothersa' John Landis i veliki Scorsese promovirali su Michaela Jacksona u veliku zvijezdu, 1984. Russell Mulcahy snima divlji, skupi i dotad grafički nezamisliv 'Wild Boys' za Duran Duran, a među neizostavnim klasicima 80-tih je i spotovska verzija 'Alise u disku' Williama Friedkina ('Egzorcist') za hit Laure Branagan 'Self Control'.


'Unfinished Sympathy', Massive Attack - režija: David Lynch

Početkom 90-tih Madonna upošljava tada nepoznatog asistenta kamere Davida Finchera ('Klub boraca', 'Sedam'), a on je za nju kreirao crno - bijeli glamour tridesetih, art deco i slike Tamare deLempicke - 'Vogue!'. 1991. David Lynch na ulicama Los Angelesa snima nezaboravni (prvi) spot u jednom kadru za 'Unfinished Sympathy' Massive Attacka, a tada kreće era žešćih eksperimenata - savršen spoj Gondrya i Bjork u 'Army of Me', Jonze i nezaboravni rasplesano - lebdeći Christopher Walken u Fatboy Slimovom 'Weapon of Choice'. Dodatni seksi začin spotovskom paketu daju Wong Kar Waiev 'Six Days' za DJ Shadowa i zabranjeni Gaspar Noé za Placebo. 

Uz program spotova istog dana se u kinu Europa u 20.30 otvara jedinstvena izložba omotnica gramofonskih ploča filmskih soundtrackova iz kolekcije Višeslava Laboša. Moći ćete vidjeti 'Shaft', 'Twin Peaks', 'The Warriors', 'Halloween', 'Betty Blue'...

Inače, spomenuli smo da se u ovom programu nalaze čak 2 spota Michaela Jacksona, a trebali bi najaviti i da će se u kinu Movieplax u ograničenom periodu od samo dva tjedna ekskluzivno prikazivati 'Michael Jackson's This Is It'. Film će se moći vidjeti i na specijalnoj projekciji u sklopu Filmski.net Bruncha, o čemu će uskoro biti više riječi.

Komentari
A: pluton 30.09.2009 Pogledaj profil

Nisam znao da je Unfinished Simpaty režirao Lynch.. Hvala na informaciji...

Zanimljivo...