Varg Vikernes - metalac ubojica - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Varg Vikernes - metalac ubojica

Varg Vikernes - metalac ubojica

Što reći za metalca koji je neonacist i koljač, ubojica i palikuća? Pa, ništa drugo nego - evo materijala za zanimljiv film!

s.p. 27.05.2009 0 komentara

Varg Vikernes - metalac ubojica

Dobra vijest za fanove metala, loša za norveške građane - Varg Vikernes je na slobodi! Ovaj osuđeni ubojica i kultna figura black metala 'zaslužio' je i film koji se snima prema njegovoj vrlo uzbudljivoj biografiji. Vikernes je bio osuđen na 21 godinu zatvora jer je zaklao lidera Mayhema, benda u kojem je i sam svirao, a 'proslavio' se i time da je spalio nekoliko kršćanskih crkava. Uza sve to, Vikernes je i uvjereni neonacist, a kada se 2003. nije vratio s vikend dopusta iz zatvora, pronađen je u ukradenom autu punom oružja i vojne opreme.


Isječak iz norveškog dokumentarca o Vargu Vikernesu, 'SATAN RIDES THE MEDIA'.

Nakon brojnih pokušaja, Vikernes je sada konačno uvjetno pušten, a sredinom rujna u Norveškoj počinje snimanje njegove filmske biografije. Riječ je o filmskoj adaptaciji knjige 'Gospodari kaosa' koja govori o norveškoj metal sceni 90-ih. Film će režirati japanski filmaš Sion Sono, a ulogu Vikernesa odigrat će 24-godišnji Jackson Rathbone koji je već glumio slične likove - bio je jedan od vampira u popularnom 'Sumraku'! Producent Stuart Pollok izjavio je da je riječ o 'fascinantnoj temi', a film će se orijentirati na najzgloglasnije događaje u Vikernesovoj karijeri - ubojstvo kolege, paljenje crkava i samoubojstvo pjevača njegove grupe Mayhem.

Više o Vangu Vikernesu možete saznati na Muzika.hr, a treba istaknuti da on nije nimalo zadovoljan knjigom koja je predložak filmu. Vikernes je na svojoj internetskoj stranici izjavio da je knjiga 'puna tračeva, pretjerivanja, krivih citata i zlobnih laži njegovih neprijatelja'. Ukratko, opaki Vikernes je na slobodi i nije nimalo zadovoljan pričom koja se snima, pa filmašima možemo poručiti samo jedno: 'Čuvajte se!'

Komentari

Nema komentara.