Bijele pruge pod sjevernim svjetlom - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Bijele pruge pod sjevernim svjetlom

Bijele pruge pod sjevernim svjetlom

Za ljubitelje alternativnog rocka i glazbenih dokumentaraca tu je DVD filma o The White Stripes na koncertnoj turneji po Kanadi.

s.p. 15.03.2010 0 komentara

Bijele pruge pod sjevernim svjetlom

Izišao je DVD s filmom kojeg mnogi nazivaju 'jednim od najboljeg rock'n'roll filmova u zadnje vrijeme'. 'The White Stripes: Under Great White Northern Lights' je dokumentarac Emmetta Malloya koji je 2007. pratio turneju benda The White Stripes po Kanadi. Film sadrži scene koncerta uživo, ali i scene iza kulisa. Za one koji ne znaju, članovi benda su Meg White i Jack White koji su bivši muž i žena, ali su se radije predstavljali kao brat i sestra, baš zato da ne odvraćaju pažnju medija od svoje glazbe.

Meg je sramežljiviji dio dua, u filmu govori tako tiho da su ju morali i titlovati. Scenu kada Jack svira 'White Moon' u praznoj sobi učinila je vrlo emocionalnom jer je pustila i par suza, a baš poslije ove turneje morali su otkazati planirane koncerte zbog Meginog osjetljivog psihološkog stanja. Takva senzibilnost dobro paše uz umjetnost, a Stripesi su snimljeni kako sviraju svakome koga zanima njihova glazba: putnicima u busu, klincima u kampu, pa čak i starim Eskimima.


'The White Stripes - Under Great White Northern Lights', trailer.

Crno-bijela fotografija dobro dočarava atmosferu u bendu koji se bolje osjeća u intimnim prostorima, a ljubitelji rocka mogu uživati u odličnom soundtracku, jer se uz film objavljuje i istoimeni koncertni album s kanadske turneje. U Kanadi je film i imao premijeru, i to 2009., na uglednom Toronto Film Festivalu.

Nakon odličnih festivalskih kritika, film sada stiže na police trgovina, a može se nabaviti u specijalnom box-setu koji sadrži ovaj dokumentarac, live album s 16 pjesama, vinilku tog albuma, nastup s 10. godišnjice benda, singlicu, te opsežnu (208 str.) knjigu fotografiju s turneje. Za kolekcionare - link ovdje!

Komentari

Nema komentara.