Redatelji u kratkim humanitarnim misijama - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Redatelji u kratkim humanitarnim misijama

Redatelji u kratkim humanitarnim misijama

Gaspar Noe, Jane Campion i Wim Wenders snimili su filmove za UN. Potonji, zajedno s Javierom Bardemom, režira i za Liječnike bez granica.

p.h. 26.09.2006 0 komentara

Redatelji u kratkim humanitarnim misijama

Tim španjolskih redatelja: Fernando Leon, Isabel Coixet, Mariano Barroso i Javier Corcuera udružili su snage s glumcem Javierom Bardemom i njemačkim velikanom Wimom Wendersom za dobrotvorni omnibus 'Invisibles', javlja Empire Online.

Radovi će se baviti gorućim globalnim problemima i ljudskom patnjom koju isti uzrokuju. Neke od tema uključuju bolest spavanja raširenu u subsaharskoj Africi, gdje oko 40 000 ljudi godišnje umire od te bolesti, problem dječaka-vojnika u Ugandi, dokumentarac o prognanicima iz Kolumbije i film o rastućem nasilju nad ženama u Kongu kojeg će režirati Wenders.

Plan je da film doživi premijeru sljedeće godine, na dvadesetu godišnjicu humanitarne organizacije Medicos Sin Fronteras, španjolske podružnice svjetske organizacije 'Liječnici bez granica'.

Wendersu je ovo čak drugi za redom humanitarni projekt. Redatelj ('Paris Texas', Nebo nad Berlinom') upravo završava svoj kratki film iz dobrotvornog omnibusa '8', projekta koji je nastao u suradnji s programom za razvoj Ujedinjenih Naroda, a koji kroz radove 8 eminentnih redatelja progovara o istom broju svjetskih problema.

Osim Wendersovog, koji se bavi važnošću globalnog partnerstva između bogatih i siromašnih zemalja, zasad je dovršen 19minutni Gaspara Noea 'SIDA/HIV', sniman u bolnici u Burkini Faso i 'The Water Diary' Novozelanđanke Jane Campion koji prati razmišljanja dvanaestogodišnje djevojčice o vodi. Oba su prikazana u kratkometražnoj kompeticiji minulog Cannesa.

Komentari

Nema komentara.