Viva la revolucion! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Viva la revolucion!

Viva la revolucion!

Terrence Malick režirati će biografski film o životu i smrti legendarnog revolucionara iz Argentine, Ernesta 'Che' Guevare. Benicio Del Toro i Javier Bardem u glavnim su ulogama.

19.02.2004 0 komentara

Viva la revolucion!

Uloga Chea dodijeljna je Beniciu Del Toru koji je već glumio mnoge karizmatične likove u filmovima poput 'Strah i prijezir u Las Vegasu', 'Privedite osumnjičene', 'Snatch' i 'Traffic'. Sporednu ulogu u filmu trebao bi imati još jedan karakterni glumac, Španjolac Javier Bardem ('Torrente, glupa ruka pravde', 'Perdita Durango', 'Before night Falls' ).

Film će koštati 40 milijuna dolara, čiju će većinu osigurati producentska kuća River Road Entertainment, a u producentskom timu naći će se i redatelj Steven Soderbergh te sam Del Toro. Snimanje će započeti u lipnju, trajati četiri mjeseca, a snimati će se na lokacijama u Južnoj Americi.

Redatelj Malick je odgovoran i za filmski scenarij, a inspirirali su ga događaji kojima je svjedočio iz prve ruke. Kad je bolivijska vojska 1967. ubila 39-godišnjeg Guevaru, Malick je bio u Boliviji i pisao članak o njegovoj gerili za časopis New Yorker. No, nije to jedina zanimljivost iz njegovog života. U redateljskom ugovoru za njegov zadnji film, ratnu dramu 'Tanka crvena linija', Malick je zahtijevao da se ne objavi niti jedna njegova novija fotografija. Također, taj je film je bio prvi kojeg je snimio nakon dvadeset godina pauze od redateljskog posla.  

Che Guevarin život tema je mnogih filmova, o nekima smo već i pisali na našim stranicama. Na ovogodišnjem Sundanceu velik je uspjeh imao dokumentarac Waltera Sallesa 'The Motorcycle Diaries'. Film opisuje putovanje motorima mladog Chea i njegovog prijatelja kroz Južnu Ameriku. 'The Motorcycle Diaries' se bavio Cheovom predrevolucionarnom fazom, a Malickov film će se fokusirati isključivo na posljednje i vrlo intenzivno razdoblje njegovog života. Ova dva filma su ipak povezana, ali samo preko producentske kuće River Road koja ima ugovor s Focus Features, vlasnicima prava za prikazivanje 'Motorcycle Diariesa'.

Za vrijeme snimanja 'The Motorcycle Diaries' nastao je još jedan dokumentarac. 'Traveling With Che Guevara', redateljice Gianni Mine, bavi se životom Cheovog kompanjona na tom putu - Alberta Granade. On danas ima 81 godinu i surađivao je sa Sallesom na njegovom filmu. 'Traveling With Che Guevara' je prikazan u kategoriji Panorama na nedavno završenom Berlinskom filmskom festivalu.

Komentari

Nema komentara.