Portmanicu i Bardema proganja Goyin duh - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Portmanicu i Bardema proganja Goyin duh

Portmanicu i Bardema proganja Goyin duh

…a svoje je prste u cijelu priču uplela i duga inkvizitorska ruka. Nakon zatvaranja financijske konstrukcije, Milos Forman kreće u juriš na Oscara.

m.n. 20.04.2005 0 komentara

Portmanicu i Bardema proganja Goyin duh

Znameniti duo čije smo filmove Bliski odnosi i Život je more imali prilike gledati u kinima prošle godine, definitivno neće sjediti skršenih ruku. Naime, prpošna Natalie (neću da mi se vide sise) Portman odmjerit će svoje sposobnosti s hvaljenim Javierom Bardemom. Razlog njihovog megdana je drama 'Goya's Ghosts' o španjolskom slikaru Franciscu Goyi, čije će se režije primiti Milos Forman.

Vrijeme radnje, koju uz Formana potpisuje i Jean Claude Carierre, smještena je u 18. stoljeće, točnije u 1792. kada je Goya bio najpoznatiji španjolski umjetnik, dok se zaplet bazira na skandalu koji je izbio nakon što je slikareva teen muza optužena za krivovjerje. Iza optužbi se krije neumoljiva ruka inkvizicije i manipulativni svećenik, koji gospođicu želi vidjeti na lomači ili barem na zloglasnom kotaču u visokoj kuli.

Kameleonski Bardem će pred Formanovom kamerom obući mantiju, dok će Portmanicu zbog zle puti optuživati za heretizam. Zanimljiv je podatak da će se za producentski dio priče pobrinuti Saul Zaentz s kojim je Forman već surađivao na Oscarom ovjenčanim naslovima – 'Let iznad kukavičjeg gnijezda' te 'Amadeus'. Koliko će to biti sretna karta, vidjet ćemo sljedeće godine jer snimanje kreće rano na jesen.
Komentari

Nema komentara.