Gaspar Noe prvi put na engleskom jeziku - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Gaspar Noe prvi put na engleskom jeziku

Gaspar Noe prvi put na engleskom jeziku

Redatelj koji se ne boji 'zagrebati' malo dublje, Gaspar Noe, odlučio se za svoj debitantski film na engleskom jeziku, javlja screendaily.com.

filmski.net 23.05.2005 0 komentara

Gaspar Noe prvi put na engleskom jeziku

Izuzetno je malo podataka poznato o tom novom projektu, ali kako se radi o redatelju koji nas je zacementirao svojim prethodnim filmom 'Nepovratno', jasno vam je da grizemo i na male mamce. Naziv filma je 'Enter The Void', što bi u slobodnom hrvatskom prijevodu bilo 'Uđite u ništa'  ili 'Uđite u stanje nepostojanja', a obzirom i da sam redatelj opisuje film kao psihodeličnu epsku priču, prva naša asocijacija dobivena  iz naslova opravdana je i iz prve ruke.

Čini se da je rođenom Argentincu Gasparu šetkanje i cukanje producenata za rukav na ovogodišnjem Cannes FF-u donijelo i te kakve koristi jer evo procurio je i točan datum snimanja. Cijela se ekipa seli u Japan i to u rujnu, a dio će se snimanja obaviti u domicilnoj mu Francuskoj. U uloge glavnih glumaca uskočiti će nepoznati par, a većinu ostalog casta činiti će Japanci.

O radnji znamo toliko da dvojac zapadnjaka putuje na istok. I da će biti potrebno malčice više vremena za postprodukciju kojeg će trebati odjel zadužen za dizajn. Film je težak oko 10 milijuna eura, a premijera se očekuje, ili barem planira, točno za godinu dana tj. na 59. Cannes Film Festivalu.

PS: nevezano uz gore najavljeni projekt dvije, tri o kreativnom migoljenju gospodina Gaspara u Cannesu. Naime, ne samo da je osigurao produkciju svog engleskog dugog debuta, nego je i snimio dva tri kratka eksperimentalna filma rađena za Cannal + s manekenkom Evom Herzigovom u centralnoj ulozi. Krajnji je cilj tih filmića prikazati mitološki smisao kinematografije u Cannesu. Whatever! Mi smo vam prokopali čak i nekoliko fotografija, a one znatiželjne koji bi htjeli vidjeti za Nou karakteristični strobo prikaz striptease plavojke Eve ili psihodeličnu noćnu igricu 'triju' djevojaka na bazenu - obradovat ćemo linkom:)

Komentari

Nema komentara.