Biopici, nastavci i omnibusi - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Biopici, nastavci i omnibusi

Biopici, nastavci i omnibusi

Cate Blanchett u štiklama na kemoterapiji, Javier Bardem voli u doba kolere i snima omnibus o ljudskim pravima, a Miramax sprema nastavak Božjeg grada. 

m.k. 26.09.2006 0 komentara

Biopici, nastavci i omnibusi

Cate Blanchett u još jednome biopicu…
Biografski filmovi sve su popularniji među glumcima, što zapravo i ne čudi uzme li se u obzir da takve uloge najčešće donose nominacije i nagrade svojim tumačima (iz čega slijedi više love, više ponuđenih projekata i sl). Tako Cate Blanchett, kojoj ovakve uloge nisu strane ('The Aviator', Elizabeth, 'Veronica Guerin') sprema biografiju Marise Acocelle Marchetto, modne urednice Glamoura i New Yorkera. Film se televizijski zove 'Cancer Vixen: A True Story', Blanchett će ga vjerojatno i producirati, a govori o Marchettinoj borbi s rakom dojki, problemima s istekom zdravstvenog osiguranja, kemoterapijama na koje je išla u visokim petama i kako to obično biva, vjenčanju sa svojim dragim.

Kompletiran cast za Ljubav u doba kolere
Nešto drugačijeg tipa je iščekivana ekranizacija romana nobelovca Gabriela Garcíe Marquesa, 'Ljubav u doba kolere'. Priča je to o romantičnoj duši Florentinu, kojega je voljena ostavila zbog bogatijeg prosca i koji provodi sljedećih 50 godina izgrađujući reputaciju kako bi je ponovno osvojio. U glavnim ulogama su Javier Bardem i Giovanna Mezzogiorno, a castu su se pridružili Liev Schreiber, Laura Harring, Angie Cepeda, Ana Claudia Talancon i Rubria Negrao. Redatelj je Mike Newell, film se snima u Kolumbiji, a premijera je najavljena za 2007. godinu.

Javier Bardem jedan je od 'nevidljivih'…
Bardem bi se trebao pojaviti i u omnibusu 'The Invisibles'. Riječ je o filmu vrlo ozbiljne tematike koji govori o bolesti spavanja u Africi, mladim vojnicima u Ugandi, o kolumbijskim izbjeglicama (dokumentarac) i nasilju prema ženama u Kongu (koji će režirati Wim Wenders). Ostatak ekipe čine Fernando Leon, Isabel Coixet, Mariano Barroso i Javier Corcuera.

A kad smo već kod omnibusa…
Miramax
sprema nastavak 'Božjeg grada', žestoke krimi drame Fernanda Meirellesa iz 2002. Najavljen je za sljedeću godinu, a kažu da će se baviti istom socijalnom problematikom. Uloge tumače isti glumci, ali priče su nove. Film se zove 'City of Men' i zapravo je spin-off istoimene televizijske serije nadahnute originalnim Gradom.

Komentari

Nema komentara.