9. Resfest u potrazi za filmovima! - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      9. Resfest u potrazi za filmovima!

9. Resfest u potrazi za filmovima!

Čujte i počujte! Resfest se bacio u potragu za inovativnim ostvarenjima 7. umjetnosti. Pa ako vam nije suđeno putovati – neka barem vaša djela vide svijeta!

m.b. 21.03.2005 0 komentara

9. Resfest u potrazi za filmovima!

Animirate li? Imate genijalnu ideju za kratki film, a prijatelj će vam ovih dana posuditi i kameru? Užasno vas nerviraju domaći spotovi pa ste baš vi odabrani da dečkima iz kvarta snimite glazbeni video za prvi demo singl? Ako je odgovor na sva pitanja potvrdan, savjetujemo da ne časite ni časa – jer veliki nomadski festival Resfest traži nove buduće zvijezde koje će se možda već ove godine naći u glavnom putujućem programu uz bok Gondryju ili Askillu.

Odabrani će se moći pohvaliti da su im filmovi prikazani na čak 30-ak različitih svjetskih lokacija, od Tokija, New Yorka do Londona ili Singapura, i to na (svih) šest kontinenata... Uvjeta je nekoliko, no sigurno smo da ih i nije teško ispuniti; prvi je kriterij – inovativnost, nakon toga slijede tehnički zahtjevi po kojima radovi ne smiju biti stariji od dvije godine i duži od 60 minuta... Posljednja je bitnost vezana uz dedlajn koji se kod resfestovskih otkačenjaka dijeli na onaj rani – do 15. 4. te na onaj ' sve u zadnji čas dedlajn' koji završava 13. 5. 

No, ako vas nismo uvjerili da je upravo Resfest najmegakul mjesto za skrinanje vaših megahipergenijalnih radova, slijedi i mali podsjetnik. Dakle, pokrenut 1997, digitalni filmski festival pod nazivom Resfest svake godine proputuje pola svijeta, zaprima do tisuću i pol filmova koji se žele natjecati za nagradu svesvjetske publike, nudi odlična predavanja (primjerice, Shooting People) i prikazuje uvijek prigodne i genijalne retrospektive za sve buduće redatelje reklama (npr. Jonathan Glazer), spotova (Warp i Ninja Tune), kratkih filmova (...) ili pak dugometražnih (recimo, Michel Gondry).

Mi ćemo vas naravno na vrijeme izvijestiti jeste li upali u konkurenciju, a kako putujuća resfestovska fešta počinje krajem rujna, potrudit ćemo se saznati i nešto više o cjelokupnom programu. Do tada – prijave ispunite na njihovim oficijelnim stranicama, a za sve ostale nejasnoće pišite resfestovcima na resfest2005@resfest.com.

Komentari

Nema komentara.